Antibes: een fantastische stad!

DSC_0001

In september zijn we een weekje naar Zuid-Frankrijk geweest met het gezin. Het weer was schitterend en elke dag bezochten we een andere stad. Vandaag een verslag van dag 1: Antibes.

De beste manier om Antibes te bezoeken, is de auto achterlaten op een gratis parking aan de rand van de stad. Daar kan je voor 1 euro de bus naar het centrum nemen. Een wandeling langs de haven en door de oude binnenstad is een aanrader. Elke voormiddag (behalve op maandag) is er een overdekte Provençaalse markt waar je van alles kan proeven.

Wie Antibes bezoekt, moet natuurlijk een kijkje nemen in het Picassomuseum. Het is gelegen in Kasteel Grimaldi (gebouwd in de 12e eeuw). Picasso mocht in 1946 een deel van het kasteel gebruiken als atelier. Als dank schonk hij een aantal van zijn daar gemaakte werken. Zelfs voor wie niet echt van Picasso houdt, is het echt de moeite: een heel mooie setting aan de rand van de zee!

Tenslotte bezochten we nog villa Eilenroc in Juan-Les-Pins, één van de weinige prestigieuze villa’s die toegankelijk zijn voor het publiek. Ze is misschien niet zo bekend, maar echt wel een bezoekje waard! De villa in neo-klassieke stijl is gebouwd in 1860 door architect Charles Garnier – die ook de Opéra van Parijs en Monte Carlo heeft gebouwd. De villa, te midden van een park van 11 hectare, wordt gescheiden van de zee door Le Sentier Littoral (naar het schijnt een prachtig, maar zeer vermoeiend wandelpad). De villa wordt gebruikt voor indrukwekkende manifestaties en projecten. Er werden reeds verscheidene concerten gegeven (o.a. Fats Domino) en ze was het decor van een aantal films; o.a. Under the Cherry Moon (1985 – een film van Prince met Kristin Scott Thomas), Une chance sur deux (1998 – een film van Patrice Leconte met Jean-Paul Belmondo, Alain Delon en Vanessa Paradis), Magic in the Moonlight (2014 – een film van Woody Allen met Colin Firth en Emma Stone)…

????????????????????????????????????

Meer foto’s: https://nl.pinterest.com/sandravdauwera/zuid-frankrijk/

Binnenkort een verslag van onze tweede dag: Grasse, de parfumstad.

Advertentie

One thought on “Antibes: een fantastische stad!

  1. Falderie schreef:

    Daarvoor moet ik toch ooit eens teruggaan he! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: