Tips bij het kiezen van een nieuwe bril

 

bril4

Vaak krijg ik de vraag waarop men moet letten bij het aankopen van een nieuw montuur. Mensen beseffen dat een bril heel belangrijk is, maar voelen zich hier vaak onzeker over. Een bril is het accessoire dat men onmiddellijk opmerkt als men iemand ziet. Hij staat midden op je gezicht en je kan er dus absoluut niet naast kijken. Een bril maakt of kraakt je look!

Tegenwoordig vind je monturen in allerlei kleuren, maten, vormen, materialen, gewichten  en prijsklassen. Met andere woorden: voor elk wat wils!

Een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe bril zijn:

  • de bril moet recht staan
  • je ogen moeten in het midden van de glazen staan
  • de bril mag je wimpers, wenkbrauwen of wangen niet raken
  • de bovenkant van het montuur moet je wenkbrauwen volgen
  • de bril moet de juiste neusopening hebben

bril2

Een montuur kies je steeds volgens je kleurtype of dominantie: warme types kiezen een montuur in warme kleuren, koele types in koele kleuren, lichte types in lichte kleuren en donkere types in donkere kleuren, heldere types in een heldere of blinkende kleur en gedempte types tenslotte in een gedempte of matte kleur.

Hou ook steeds rekening met je gelaatsvorm. Bij vrouwen streven we naar een ovale vorm, bij mannen naar een hoekigere. Je montuur kan helpen om je gezichtsvorm in balans te brengen. Zo kan je een te lange, maar ook een te korte gelaatsvorm camoufleren, evenals een te rond of een te hoekig gezicht, een te grote neus, een te brede onderkaak, …                                                   Hier zijn een aantal regels voor. Een ronde gelaatsvorm kan je iets minder rond laten lijken met een hoekiger montuur, maar opgepast, niet te hoekig! Een hoekigere gelaatsvorm vraagt dan weer een afgeronde bril. Bij een lang gelaat zal je kiezen voor een breed en hoekig montuur, met eventueel accenten aan de zijkanten, bij een kort gelaat voor een meer afgerond model dat niet breder is dan het gelaat…

Ook dien je trouw te blijven aan je stijlpersoonlijkheid. Ben je een natuurlijk type dan kies je beter geen bril die opvalt. Voor een dramatisch type mag een montuur daarentegen een echte eyecatcher zijn.

Deze link geeft nog wat extra informatie en met deze kan je zien of een brilmontuur jou echt flatteert.

Kies een nieuw montuur niet snel, maar neem er je tijd voor!

Advertenties

One thought on “Tips bij het kiezen van een nieuwe bril

  1. Wildcard schreef:

    Beste wensen voor 2016 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: