Saint-Paul-de-Vence : hét kunstenaarsdorp

Dit is het allerlaatste verslag van mijn reis naar Zuid-Frankrijk. Op onze voorlaatste dag maakten we een uitstap naar Saint-Paul-de-Vence, zonder twijfel één van de mooiste dorpjes van de Provence. Het is gebouwd bovenop een rots en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving met de wijngaarden, de Alpen en de zee. Je komt best zo vroeg mogelijk naar dit kunstenaarsdorpje dat ieder jaar bezocht wordt door meer dan 2,5 miljoen mensen. Tegen de middag wordt het er immers razend druk!

Voor we het prachtige stadje bezochten, smulden we eerst van een croissantje met een kopje koffie op het terras van Café de la Place, een typisch Franse gewoonte en bovendien overheerlijk! In de schaduw van de bomen voor dit café ligt het petanqueveld waar vanaf de late voormiddag constant gespeeld wordt. Ik zou er uren kunnen zitten!

DSC_0228

Saint-Paul-de-Vence is heel mooi gerestaureerd. Veel gebouwen dateren uit de Middeleeuwen. Het is heerlijk kuieren door de smalle pittoreske straatjes! Je vindt er ontzettend veel kunstgalerijen, maar ook winkeltjes met lokale specialiteiten en natuurlijk ook verschillende prachtige oude bouwwerken, zoals de oude stadsmuur, de oude poort, Chapelle des Pénitents Blanc uit de 16e eeuw en de Eglise Collégiale.

spdvIn de jaren ’20 van de vorige eeuw werd het stadje herontdekt door kunstenaars en beroemdheden, waaronder Picasso, Sophia Loren en Catherine Deneuve.

Als je de regio bezoekt, is Saint-Paul-de-Vence zeker een plaats die je moet gezien hebben!

Mijn vorige blogposts over de Côte d’Azur:

Dag 1: Antibes

Dag 2: Grasse

Dag 3: Monaco

Dag 4: Nice

Dag 5: Cannes

Advertentie

8 thoughts on “Saint-Paul-de-Vence : hét kunstenaarsdorp

 1. Falderie schreef:

  Saint-Paul-de-Vence was echt heel mooi! Blij dat ik daar geweest ben!

  Geliked door 1 persoon

 2. Emmy van Egteren schreef:

  Prachtig hé? Ben je ook in de Colombe d’Or geweest? In het restaurant hangen de schilderijen waar bekende kunstenaars mee betaalden als zij platzak waren. Het is tegenover het café waar jullie hebben koffiegedronken. Op de petanqueplaats speelden Yves Montand, Willem Duys en veel andere bekende mensen.
  Wij zijn een beetje verslaafd aan de Côte d’Azur en komen er al 43 jaar. Vaak meerdere keren per jaar. Het is altijd een beetje thuiskomen en bij alle dagje toeren bezoeken we vaak
  de plaatsen die je hebt beschreven.

  Geliked door 1 persoon

 3. […] aantal trips in de omgeving van Nice. Zo bezochten we in het verleden al Antibes, Cannes, Monaco, Saint-Paul-de-Vence, Cagnes, Cap Ferrat en Grasse. Dit jaar zijn we echter niet buiten Nice geweest. Wat we er deden, […]

  Like

 4. […] nummer 1 stond “Saint-Paul-de-Vence, het kunstenaarsdorp”, een stukje dat dateert van begin 2016. Als je een bezoek aan Nice of omgeving brengt, moet je dit […]

  Like

 5. […] best gelezen was ook dit jaar weer die van Saint-Paul-de-Vence, het kunstenaarsdorpje in […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: