Week van de Belgische Cinema – Keeper

IMG_20160213_103756_BURST001_COVER

 

Van 9 tot 15 februari vindt bij UGC de eerste editie van de “Week van de Belgische Cinema” plaats in de drie complexen – in Antwerpen op de Keyserlei en in Brussel bij UGC De Brouckère en UGC Toison d’Or. Mijn dochter kreeg een aantal uitnodigingen en… ik mag haar vergezellen! Deze dagen worden er eerder uitgebrachte films opnieuw gespeeld maar er zijn ook een aantal avant-premières.

In mijn kindertijd waren er amper Belgische films, maar vanaf het einde van de vorige eeuw kende de Belgische film een echte boost! Vorig jaar werden er 19 films uitgebracht, in mijn geboortejaar slechts één! Rarara… Daarom vind ik dat een week als deze zeker op zijn plaats is.

 

Gisteren gingen we naar Keeper kijken, een Franstalige Belgische film die gaat over twee vijftienjarige tieners die verliefd zijn. Melanie ontdekt dat ze zwanger is en Max doet er alles aan om haar te overtuigen de baby te houden. In deze film is het hoofdpersonage de jongen die we volgen. In tegenstelling tot andere films over dit onderwerp komt hij niet uit een marginaal milieu. De film ging in première op het internationaal filmfestival van Locarno op 7 augustus 2015. Sindsdien legt Keeper een succesvol parcours af langs vele internationale filmfestivals. Het is de eerste langspeelfilm van de Belgische regisseur Guillaume Sennez. De hoofdrollen worden vertolkt door twee tieners: Maxime wordt gespeeld door de 17-jarige Zwitser Kacey Mottet Klein en Melanie door de 15-jarige Française Gallatéa Bellugi. IMG_20160212_214139De West-Vlaming Sam Louwyck speelt de vader van Maxime. Hij was aanwezig op het einde van de film en stond open voor de vragen van het publiek, wat ontzettend leuk was!  De vertolkingen zijn  super, zeker als je weet dat het de hoofdrolspelers hun debuut is. De film gaat bij ons in première op 9 maart.

 

2 thoughts on “Week van de Belgische Cinema – Keeper

  1. Falderie schreef:

    The Broken Circle Breakdown is wel wat melig, maar best goed!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: