Otentic – Je vindt er jouw parfum!

Vorige week woensdag waren we aanwezig op de lancering van de eerste winkel van Otentic Perfumes in Antwerpen.

Store 1

Voor dit nieuwe parfumconcept hebben Myriam Nussbaum en Ivo Jacobs, het duo dat we reeds kenden van In Fine, de handen in elkaar geslagen met parfumeur Jean-Denis Saisse. Hij is een telg van de achtste generatie uit een parfumeursfamilie uit Grasse. Drie jaar werkte hij aan de creatie van de 73 parfums voor Otentic. De geuren worden geproduceerd met topingrediënten in Cabris in Frankrijk.

Otentic wil een tegengewicht bieden voor de commerciële parfums van de grote merken. Mensen kiezen een parfum dikwijls op naam, merk of reclamecampagne. Spijtig genoeg komt de geur zelf vaak niet meer op de eerste plaats!

Otentic heeft 8 specifieke parfumstijlen of “moods” waaruit je kan kiezen:

IMG_20160217_122852_1

 1. Fyori: bloemig en romantisch
 2. Lemonia: fris met een citrustoets
 3. Elegantia: puur, poederig, verfijnd
 4. Sedux: zoet en fruitig
 5. Sensuali: oriëtaals met vanille- en ambertoetsen
 6. Arborath: houtachtig, rokerig en aromatisch
 7. Grasslands: aardeachtig, droog en kruidig
 8. Aguamondo: oceaanfris en zuurstofrijk

Binnen iedere mood vind je telkens 8 parfums. Je ruikt ze niet op geurstaafjes zoals in de meeste parfumwinkels, maar uit glazen flesjes waardoor je de echte geur onmiddellijk ruikt.

Daarnaast is er ook nog “Anno 1785” , dé bron van inspiratie voor alle Otentic parfums, met oude waardevolle ingrediënten. De naam verwijst naar 1785, het jaar waarin de familie van Saisse startte met parfum maken.

Jean Denis Saisse

Weldra verschijnt ook de “Pure”-lijn. Deze parfums zijn opgebouwd rond één element: lavendel, neroli, sandelhout, patchouli, rozen, amber, witte muskus of lelietje van dalen.

De parfumboetiek oogt zeer modern, licht en loungeachtig, een prachtige winkel waar de beleving van parfum centraal staat. Een interactief systeem helpt je bij het kiezen van je favoriete parfum, maar uiteraard kan je ook rekenen op de professionele hulp van de parfum stylistes.

otentic 1

De Eau de Parfums zijn te koop in mooie strakke flacons van 50 ml en 100ml. De prijzen variëren rond 75 € voor een klein en 100 € voor een groot flesje. In de lente opent Otentic ook een boetiek in Amsterdam.

Enkele jaren geleden ben ik op parfumreis geweest naar Parijs, waar we verschillende nichemerken bezochten. Bij het betreden van Otentic dacht ik onmiddellijk terug aan die leuke reis. Ik ben heel blij dat Antwerpen nu ook een parfumboetiek heeft waar slechts één merk aangeboden wordt, waar de beleving centraal staat en waar je niet snel snel gepusht wordt tot het kopen van een parfum!

Bovendien vind ik het voor kleur- en stijlconsulentes/stylistes makkelijk om mensen binnen dit merk een aantal parfums te laten proberen vertrekkend vanuit de 8 moods. Kleurtypes, stijltypes, karaktereigenschappen en parfumkeuzes gaan immers vaak hand in hand!

IMG_20160221_113035

Ik ben heel blij dat ik dit merk mocht ontdekken. Mijn favoriete parfum was de nummer 1 uit de Aguamondo lijn; een frisse, fruitige en marine-geur met tangerine, melon, white musk en calonne.

Otentic Perfumes, Volkstraat 43, Antwerpen

Advertentie

5 thoughts on “Otentic – Je vindt er jouw parfum!

 1. By Francoise schreef:

  Interessant!

  Geliked door 1 persoon

 2. Maxime schreef:

  Wat fijn! Dit ga ik onthouden!

  Geliked door 1 persoon

 3. SoBeautyWomen schreef:

  Heel erg interessant! De geuren klinken heerlijk. Leuk artikel! Liefs

  Geliked door 1 persoon

 4. wannderful schreef:

  Lijkt me heel leuk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: