The Art of Personal Styling Day

Zaterdag vond de eerste “The Art of Personal Styling Day” plaats. Het was een ganse dag gevuld met interessante presentaties voor stylistes. Deze dag werd georganiseerd door Stylisten Te Huur bij Belle Boudoir in Antwerpen. Zaakvoerster Isabelle Vandenbranden vertelde  ons hoe haar mooie zaak Belle Boudoir ontstaan is.

Ik beet de spits af en mocht in een kwartiertje vertellen wat je met sjaaltjes allemaal kan doen. Na een dagje op het werk kan je er je outfit perfect mee transformeren zodat hij geschikt is voor een avondje uit. Dankzij slim gebruik te maken van een sjaaltje, kan je een truitje dat eigenlijk niet in de juiste kleur is, toch blijven dragen,… Uiteraard demonstreerde ik ook nog een aantal knopen. Ik toonde o.a. hoe je er met een sjaaltje en een zonnebril kan uitzien zoals Grace Kelly!
Tijdens de tweede presentatie vertelden Lieselotte Pickaert en ik hoe we ons blogavontuur gestart waren en het beleven. We zijn beiden vanuit een totaal ander standpunt vertrokken, waardoor we ook een verschillende invulling geven aan onze blog. Ondanks de korte tijd waarover we konden beschikken, hebben we toch met een aantal andere deelneemsters die ook een blog hebben wat ideeën kunnen uitwisselen.
Vervolgens gaven  Pascale Verstraelen en ik een beknopte parfumsessie waarin we de zeven geurfamilies kort belichten. Daarnaast bespraken we ook de verschillende concentraties: het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette, …  Binnenkort gaan Karin, Pascale en ikzelf even samenzitten om een Opleidingsdag rond parfum te organiseren.
Hierna kwamen nog een aantal personen hun Masterclasses belichten die reeds ingepland staan. Reina Breugelmans geeft binnenkort een 3-daagse basisopleiding Visagie. Nanno Kroen – mede-eigenaar van Stylisten Te Huur – kwam zijn Masterclass over uiterlijke communicatie voorstellen, waarin lichaamshouding een belangrijke rol zal spelen. Nanno is ook professioneel fotograaf en heeft daarom besloten ook Masterclasses te geven rond fotografie. Hoe maak je mooie foto’s – zelfs met een smartphone – en  hoe bewerk je die dan? Guus Vos, ‘Imagosoof’, begeleidt mensen en bedrijven naar succes. In zijn Masterclass “Styling Your Balance Inside Out” gaat het over een goede innerlijke balans vinden, wat zich automatisch vertaalt naar je fysieke uitstraling. Het plaatje moet kloppen, het gaat om authenticiteit.

ws eva schalkens
Eva Schalckens kwam ons haar kledinglijn voorstellen. Ze deelde met ons ook haar kijk op duurzame en tijdloze mode. Eva vindt het belangrijk om mooie en goed afgewerkte kleding te kopen. Je kan beter een kleine, mooie garderobe hebben dan een uitgebreide garderobe van mindere kwaliteit. Hiervoor is het capsuleconcept ideaal. Een deel van Eva haar collectie is te verkrijgen bij Scoop, maar voor haar ganse collectie moet je bij haar thuis zijn. Kenmerkend voor haar ontwerpen zijn geometrische prints: bloemetjes zal je bij haar niet vinden. Eva is ook houder van het HIB label wat staat voor authentiek Belgisch vakmanschap. Al haar kledij wordt gemaakt in haar eigen atelier of in een tewerkstellingsatelier voor nieuwkomers die in hun land van oorsprong wel al in de modewereld actief waren.

Tenslotte kwam Bart Persoons ons meer vertellen over zijn passie “Tenen”. Super interessant! Als tenenlezer vertelde hij dat onze rechtervoet onze rationele kant weerspiegelt en onze linkervoet onze emotionele kant. Iedere teen werd vervolgens onder de loep genomen. Bart maakt ook de meest persoonlijke schoenen ter wereld: hij schildert namelijk jouw tenen bovenop je schoenen! Hij had een mooie collectie handbeschilderde schoenen bij: echte kunstwerkjes!

Daarna was er nog tijd om gezellig iets te drinken en te netwerken, wat ik deze keer aan mij voorbij heb moeten laten gaan, aangezien ik me ondertussen te grieperig voelde. Toch was het een zeer geslaagde dag en ik hoop dat er volgend jaar een vervolg op komt!

 

 

Advertentie

2 thoughts on “The Art of Personal Styling Day

  1. Mrs. Brubeck schreef:

    Lijkt me een toffe dag geweest te zijn, alhoewel ik geen fan ben van de tenen op de schoenen… Sorry 🙂 mss iets voor kleine meisjes…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: