Op visite bij Serax met Veerle Dobbelaere

Vorige maand werd ik uitgenodigd op een ladiesevent bij Serax in Kontich, mijn eigen dorp. Op de uitnodiging stond duidelijk het adres vermeld. Ik wist perfect waar dat was: de straat van de Quick! Het zou dus gemakkelijk te vinden zijn… dacht ik! De straat vinden was geen enkel probleem, maar zonder een duidelijk aangegeven naam of logo was de locatie ‘s avonds moeilijk te vinden. Er reden nog een aantal auto’s rond met daarin duidelijk zoekende dames. Tot eentje haar raam opendraaide en riep dat ze het gevonden had!

We werden ontvangen met een glaasje bubbels en na een korte verwelkoming nam Veerle Dobbelaere het woord. We kennen haar allemaal als actrice, maar ze is vooral een creatieve dame. Dat heeft ze van haar ouders: haar vader was meubelontwerper en haar moeder droomde ervan om ballerina te worden, maar in die tijd kon dat niet en werd ze onderwijzeres.

Clodette is het Antwerps label dat Veerle oprichtte samen met Karen Van Winkel. Ze ontwerpen speelse en praktische collecties met placemats, servetringen, boekjes, …  alles in de kleur wit. Vroeger heette hun merk dan ook Wit+goed. Veerles grote liefde blijft echter taal en vandaar ook de poëzie op hun producten, bijvoorbeeld servetringen met een gedicht erop. Hun logo is een wit knoopje met rood garen wat staat voor mensen samenbrengen. Met hun collectie willen ze zorgen voor wat extra sfeer en gezelligheid aan tafel.

Veerle stelde ook haar boek “Te Gast bij Florina” voor; een bron van inspiratie om mensen te ontvangen voor gastvrouwen “met weinig tijd en veel goesting” zoals ze dat zelf zo mooi verwoordt.

Na het lekkere buffet mochten we de toonzaal van Serax bezichtigen. Normaal is deze enkel toegankelijk voor groothandelaars; dit was dus een unieke kans! Serax staat voor vernieuwend en toegankelijk design en werkt met bekende designers, waaronder Pieter Stockmans en Pascale Naessens. Het gamma is heel uitgebreid: van glaswerk over serviezen, kleine meubelen, verlichting,  geurkaarsen tot vazen, handdoeken, placemats,….  Ze zijn trendsetter in de hospitality sector en je vindt hun producten dan ook bij veel sterrenchefs en in verschillende hotels. Het merk is nog altijd internationaal aan het uitbreiden.

Na het bezoek aan de toonzaal was er nog een heerlijk dessertbuffet. Toen we naar huis gingen kregen we een leuke goodiebag: een gesigneerd boek en een heerlijke geurkaars!

 

Advertentie

2 thoughts on “Op visite bij Serax met Veerle Dobbelaere

  1. Hilde schreef:

    Zowel Serax als het boek van Veerle Dobbelaere spraken me al altijd aan. Mooi ook, waarom ze die titel voor haar boek koos ;-). Zelfgemaakte interieurdecoraties en voorwerpen zijn dingen die me ook zeker altijd weten te boeien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: