Dr. Jetske’s Huidboek

Dit boek heb ik eigenlijk al een hele tijd in mijn boekenkast liggen. Het is geschreven door Jetske Ultee, een Plastische Chirurg die zich al jaren verdiept in cosmetica. Ze heeft gewerkt als cosmetologische onderzoeksarts in de Velthuis Kliniek (gespecialiseerd  in esthetische geneeskunde). Volgens haar kan je fantastische resultaten bereiken met huidverzorging, maar ze is niet te spreken over al de onzin die de ronde doet in de cosmeticawereld! Veel huidproblemen ontstaan door verkeerde cosmeticaproducten of het verkeerd gebruik ervan.

IMG_20160402_103844

 

Het boek is onderverdeeld in 11 hoofdstukken:

 1. Je huid als een jas
 2. Je huidtype
 3. Musthave – top 5
 4. Wat zit er in dat potje?
 5. Acné kan je leven verzieken
 6. Pigmentvlekken maken je ouder dan je bent
 7. Boven de 40
 8. Je zal het maar hebben: een gevoelige huid
 9. Uit de zon jij
 10. Het babyhuidje
 11. Eng spul, prima spul

Het is belangrijk om grondig naar je huid te kijken en zo te zien wat je huid écht nodig heeft. Een goed milde basisverzorging zal iedere huid gezonder maken en problemen verminderen. Volgens Jetske hoef je maar 5 producten te hebben om je huid optimaal te verzorgen: een reinigingsproduct, een lotion, een exfoliant, een hydraterende dagcrème en een zonnecrème. Slimme marketeers willen ons echter wijsmaken dat we heel wat meer nodig hebben. Ook geeft ze tips om de ideale producten te vinden met lijstjes vol goede en slechte ingrediënten.

Als ik een workshop “Stijladvies voor 45-plussers” geef, neem ik het boek altijd mee. Er staat immers een volledig hoofdstuk in voor die dames. Yetske geeft 4 richtlijnen die voor hen heel belangrijk zijn.

Ook wordt er een volledig hoofdstuk gewijd aan zonnebescherming. De zon is immers de belangrijkste oorzaak van rimpels, pigmentvlekken, huidkanker,…  Het verschil tussen UVA en UVB wordt duidelijk uitgelegd en natuurlijk het belang van zonnebescherming!

Ik vind het een heel interessant boek, duidelijk opgedeeld in mooi afgebakende hoofdstukken zodat je onmiddellijk weet waar je voor meer informatie rond een bepaald thema moet zoeken. Je hoeft het boek dus niet van A tot Z te lezen. Het is heel informatief, maar leest toch vlot en is duidelijk geschreven zonder ingewikkelde terminologie.

Het boek is ook verkrijgbaar als e-book en is eveneens in het Engels en Duits vertaald.

 

 

5 thoughts on “Dr. Jetske’s Huidboek

 1. Hilde schreef:

  Ik ga zelf ook steeds meer op zoek naar milieu- en dus huidvriendelijke cosmetica (binnenkort daarover meer) want alles wat we op de huid smeren komt uiteindelijk ook in onze bloedbanen terecht… Lijkt me dus een heel interessant boek. Dure produkten zijn meestal duur om de machtige marketing machines die erachter schuil gaan mee te sponsoren.

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Dat is inderdaad zo! Ik maak ook voor een aantal mensen zelf dagcrème (dan weet je echt wat erin zit hé).

   Geliked door 1 persoon

   • Hilde schreef:

    Dat doe ik hier ook regelmatig, zelf bijvoorbeeld bodycrème maken obv plantaardige crème met etherische oliën (de zuivere soorten). En dan weet je inderdaad wat erin zit. Ik volgde daartoe een cursus aromatherapie, ook erg interessant allemaal.

    Geliked door 1 persoon

   • sandravda schreef:

    Ik heb ook al op een aantal verschillende plaatsen aromatherapie gevolgd en overal is het altijd weer een beetje anders!

    Geliked door 1 persoon

 2. Stories by Chloe schreef:

  Dit merk is echt top!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: