Strombowli – mijn Pop-Uprestaurant

 

IMG_20160415_145037

Vrijdag ging ik samen met mijn dochter een dagje naar Kortrijk om te lunchen bij Strombowli, het Pop-uprestaurant van Chloë en Magali. Het was niet gemakkelijk om er binnen te geraken, maar het is ons toch gelukt!

Voor degenen die het derde seizoen van het populaire VTM programma niet gevolgd hebben, snel een overzichtje. Het programma startte op 1 maart en vanaf 17 maart gingen de zes restaurants officieel open: twee in Antwerpen (waarvan er ondertussen al één gesloten is), twee in Kortrijk en twee in Genk. De zusjes met Italiaanse en Poolse roots Chloë en Magali waren aanvankelijk niet gelukkig met hun locatie; Kortrijk lag wel erg ver van hun Limburgse thuishaven, maar ondertussen hebben ze er hun plekje echt wel gevonden. Vorige dinsdag moest het eerste van de zes restaurants sluiten en ook Strombowli was genomineerd. Gelukkig voor ons werden het de dames uit Antwerpen en konden wij toch naar Kortrijk gaan lunchen! De naam STROMBOWLI is afkomstig van het vulkaaneiland op Sicilië: Stromboli. Chloë en Magali brengen de Siciliaanse keuken naar Kortrijk. Daarnaast verwijst de naam van hun pop-up ook naar de bowls (kommetjes) waarin ze hun eten serveren. Leuk bedacht!

Zoals op de website van het programma aangeraden werd, parkeerden we de auto in de ondergrondse parkeergarage Schouwburg op het Schouwburgplein, waar je voor 7 euro een ganse dag kan parkeren. Het was de eerste keer dat we Kortrijk bezochten en toen we uit de parking kwamen, zagen we in de verte de pop-ups al.

We werden hartelijk ontvangen door gastvrouw Magali. Het viel op dat bijna alle tafeltjes voor twee personen gedekt waren. We hadden geluk, want van ons tafeltje kon ik recht in de keuken kijken. Ik was wel een beetje verbaasd, want op televisie lijken zowel het restaurant als de keuken veel groter! Aan tafel kregen we een woordje uitleg over de menukaart en er werd ons gevraagd een contractje te tekenen in verband met de camera’s die er hangen en de gemaakte beelden. Dat waren maar liefst vier volle bladzijden en eerlijk gezegd ik heb het gewoon getekend zonder te lezen (iets wat ik normaal nooit doe!)

Het huisaperitief was op basis van wodka met limoncello, maar dat leek me wat te sterk en daarom koos ik voor een glaasje Prosecco. Daarna opteerden we voor de lunch die van start ging met een heerlijk tomatensoepje met venkel. Toen het brood bijna op was, vroeg Magali of we nog wat extra wilden en of er een mes nodig was om de pasta te snijden. Het brood en de olijfolie waren heel lekker, dus daar wilden we graag nog wat meer van, maar een mes hoefden we niet want pasta snijden met een mes is volgens mijn dochter heiligschennis 🙂  De pasta vongole was super!  Toen we de bowls kregen, vond ik de portie wel wat aan de kleine kant maar dat was uiteindelijk niet het geval. Als afsluiter kregen we nog koffie of thee aangeboden met twee lekkere pralines: eentje met sinaasappel en eentje met pittige chilipeper (een hete afsluiter dus).

Wij vonden het beiden erg geslaagd! Als ik toch een puntje van kritiek moet geven vond ik dat het soepje iets te snel na het serveren van het aperitief kwam en we hebben ook geen amuse gekregen. Buiten het eten was ook de bediening uitstekend en heel gemoedelijk. Je voelt dat er een goede sfeer hangt en dat iedereen er zijn job met heel veel plezier doet. Met alle klanten werd ook een babbeltje gedaan. We vertelden dat we speciaal vanuit Antwerpen kwamen en op het einde kwam Magali met mijn dochter nog een praatje doen. Ik betaalde voor ons twee net geen 80 euro, een correcte prijs naar mijn gevoel.

Dbuitenstrombowlie twee pop-uprestaurants in Kortrijk zijn volgens mij het meest aan elkaar gewaagd en zijn samen met Sven en Amanda de drie toppers van dit jaar. Het eten moet uiteraard lekker zijn, wat bij Strombowli zeker het geval is, maar de mentaliteit en de sfeer zijn volgens mij ook zeer belangrijk en daar hapert het bij sommigen andere pop-ups toch wel een beetje vind ik.

 

 

 

 

Advertentie

14 thoughts on “Strombowli – mijn Pop-Uprestaurant

 1. greet schreef:

  Leuk dat je er bent gaan eten. Ik kijk ook en heb ook wel sympathie voor de 2 zussen. Ik vroeg mij al af of ze aan alle klanten toestemming vroegen om de beelden uit het restaurant uit te zenden.

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Iedereen moest een contractje tekenen voor zover ik gezien heb.

   Like

   • Falderie schreef:

    Lijkt me niet evident. Zeker niet als het superdruk is, dan moeten ze telkens de tijd nemen om iedereen ook nog eens een contractje voor te leggen?
    Maarre: ik ben nu wel benieuwd of jullie eens in beeld gaan komen!

    Geliked door 1 persoon

   • sandravda schreef:

    Dat contractje brachten ze samen met de menukaart en dat duurde echt niet lang hoor! Ik denk trouwens dat het er altijd even druk is want toen wij er waren was alles volzet en dat is zo tot 28 april!

    Like

 2. Hilde schreef:

  Wij volgen het hier ook, Pop-up restaurant, en waren wàt blij dat de Strombowli zusjes niet afvielen na de nominaties. Ze behoren tot één van de favorieten hier, naast Amanda & Sven en Miette & Willem :-). Ziet er in elk geval erg lekker uit en sfeer en gezelligheid, als die scoren, dan ga ik daar ook graag terug. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik volg het dit jaar niet, vind het een beetje uitgehold. Fijn dat jullie genoten! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. dirk1heidi schreef:

  Wat leuk dat je naar de Pop-up restaurant bent geweest.
  Ik vol het van af het beging dat op tv kom.

  Geliked door 1 persoon

 5. […] deze keer de 100.000 euro wint. Mijn dochter Caroline en ik zijn een tijdje geleden gaan eten bij Strombowli in Kortrijk. Zowel het eten als de bediening waren super! Jullie zullen dus wel weten voor wie wij […]

  Like

 6. […] vroeg ik me ook nog af welk van mijn blogjes van 2016 het meest gelezen was. Dat over ons bezoek aan Strombowli stak er met kop en schouders bovenuit! Leuk dat er binnenkort een nieuwe reeks komt van Mijn […]

  Geliked door 1 persoon

 7. […] euro. De restaurants staan dit jaar enkel in Antwerpen en Kortrijk. Vorig jaar gingen we eten bij Strombowli. Misschien brengen we ook dit jaar wel een bezoekje aan één van de pop-ups, maar we zijn er nog […]

  Like

 8. […] aan de zomerbar van Chloë & Magali: La Terrazza, Na hun overwinning met Strowbowli in “Mijn Pop-Uprestaurant 2016” hebben de zusjes niet stilgezeten. Zo brachten ze al hun eerste kookboek “Bowl Food” uit en […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: