Blind getrouwd

Maandag is het alweer de laatste aflevering van Blind Getrouwd. Aanvankelijk wilde ik niet naar het programma kijken, omdat ik dacht dat het een zoveelste datingprogramma was waar nóg een stapje verder werd gegaan: er zou zelfs getrouwd worden zonder dat ze elkaar al gezien hadden! Gekker kan je het toch niet bedenken… Ik vermoedde dan ook dat er enkel heel marginale mensen aan zo’n programma zouden meedoen. Hoewel mijn dochter er ook niet veel van verwachtte, wou ze toch de eerste aflevering bekijken – en wat doet een moeder dan… meekijken! En wat bleek? Het waren helemaal geen marginale mensen die de hoofdrol speelden!

huwelijk_011

We leven in een tijd waarin veel koppels uit elkaar gaan. De vraag stelt zich daarom: kan je als je verliefd bent wel de juiste partner kiezen of is het beter om op basis van wetenschap en rationeel verstand een perfecte match te vinden? VTM schakelde vier experten in. Pas in het gemeentehuis zien de singles hun toekomstige partner voor het eerst. Ze moeten dus letterlijk blind vertrouwen hebben in de specialisten.

Al heel wat landen hebben het format uitgezonden. Denemarken beet in 2013  de spits af, maar geen van de drie koppels hield het er langer dan een jaar vol. In de Verenigde Staten hebben twee van de zes koppels het gehaald. In Groot Brittannië is ook geen enkel koppel nog bij elkaar. In Australië loopt de tweede editie en één koppel uit het eerste seizoen is nog steeds gelukkig getrouwd. In Nederland is het programma net afgelopen.

En dan de drie koppels van bij ons.
Daisy en Geert zullen volgens mij sowieso niet getrouwd blijven. Ik vind het een heel vreemd koppel: op een lady’s night in je ééntje Familie kijken met whisky en chocolade? De steeltjes uit de mandarijntjes trekken voor heel kijkend Vlaanderen? Bizar!
Inge en Jonas, gaan zij samen blijven? Aan hen twijfel ik. Ze lijken wel bij elkaar te passen, maar nu steekt bij Inge precies de twijfel opnieuw de kop op.
En dan Nuria en Stijn, wat een ongelooflijk leuk koppel 🙂 Nochtans was het begin een fiasco. Het zag er voor ons toch even uit alsof Nuria ging opstappen nog voor ze haar ja-woord had gegeven! Zo zie je maar dat die befaamde eerste indruk niet altijd correct is. Ze lijken mij alle twee heel verliefd!

Hoe zou het aflopen? En wat vinden jullie: toch maar onze eigen intuïtie volgen of blind vertrouwen hebben in experten?

 

10 thoughts on “Blind getrouwd

 1. Samaja schreef:

  Ik volg liever mijn eigen intuïtie, ik ben toch blij dat ik dat gedaan heb toen ik mijn man leerde kennen. Ik vind dit een heel interessant programma en was ook aangenaam verrast dat het inderdaad geen bende marginalen bleek te zijn, wel integendeel. Nuria en Stijn gaan het volgens mij zeker nog verder proberen en ik heb nog goede hoop voor Inge en Jonas. Ik ben benieuwd!

  Geliked door 1 persoon

 2. my journey schreef:

  Ik heb het programma nog nooit gezien en het lijkt mij ook echt verre van realistish hahahahaha. Ieder zijn meug 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Falderie schreef:

  Ik ben ook echt benieuwd. Vooral dan als het over Inge en Jonas gaat. Bij de andere twee koppels is de afloop heel duidelijk… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Gisteren ook gekeken en het resultaat zoals wel min of meer te verwachten was. Vond het best wel spannend zo. Wij hebben het hier ook gevolgd van bij het begin. 🙂 Maar zelf zou ik hier nooit aan meedoen.

  Geliked door 1 persoon

 5. dirk1heidi schreef:

  Hahaha ik was ook zo van mijn mening.
  Maar ik bleef toch wekelijks aan mijn tv geplakt.
  Hahaha uit eindelijk blijft der maar een koppel getrouwd en ik had al een vermoede dat zij bij elkaar gingen blijven

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: