Utrecht

IMG_20160401_142854

Een tijdje geleden bezocht ik samen met mijn Nederlandse vriendin Diana Utrecht, een stad waar ik nog nooit geweest was!

We reden naar parking Westraven, aan de rand van de stad, waar we onze auto parkeerden. Dat kon voor €4,5, maar als je €5 betaalde, mocht je daarbij ook nog met de bus heen en weer naar het centrum (met maximum vijf personen). Wat een koopje!

Diana nam me eerst mee naar het Belgisch Biercafé Olivier. Ik sputterde aanvankelijk tegen omdat ik eigenlijk geen bier lust, maar koffie was er gelukkig ook! Het café is gevestigd in de Maria Minor kerk, een voormalige schuilkelder. In die tijd (begin 17e eeuw) was het niet veilig je geloof te belijden en daarom werd de kerk gebouwd alsof het een gewone woning was. Bij de inrichting van het café werden er zoveel mogelijk elementen bewaard: het altaar, de gewelven en het orgel. Je kan er ontzettend veel Belgische bieren drinken en op de kaart staan ook een aantal typisch Belgische gerechten. Het was een heel speciale plek om onze dag te starten!

Uiteraard werd er ook geshopt. De winkel die me het meest is bijgebleven, is de hoedenwinkel Jos Van Dijck. Deze zaak bestaat sinds 1923 en het familiebedrijf wordt nu geleid door Frank Baldi     (3de generatie).  Je vindt er zowel dames- als herenhoeden, maar  daarnaast ook petten, haarversieringen, handschoenen, sjaals en wandelstokken. Je kan er een hoed kopen, maar voor speciale gelegenheden kan je er ook één op maat laten maken. Het personeel geeft zeer vakkundig advies. Ik was verrast door de hoeveelheid hoeden die in de winkel aanwezig waren!

IMG_20160401_152629We zijn gaan lunchen bij Quignon.  De sandwich met makreelsalade en de salade halloumi waren heerlijk en de bediening was supervriendelijk! We zouden het in Utrecht nog anders meemaken…

Natuurlijk gingen we ook langs het Domplein, dat is eigenlijk het historisch centrum van Utrecht. Je vindt er Domunder (een belevingscentrum over de geschiedenis) en natuurlijk de Dom, de gotische kerk met de hoogste kerktoren van Nederland waarvan de bouw gestart is in 1254.

In de namiddag zijn we een koffietje gaan drinken bij Fusto D’Oro. Het terras langs het water zag er heel uitnodigend uit, maar wat viel dat tegen! De tafeltjes stonden opeen gepropt: het personeel kon bijna niet door en wrong zich iedere keer tussen de stoelen. De bediening was ook beneden alle peil: heel onvriendelijk en zelfs geen koekje bij de koffie!

Toch was het een heel geslaagde dag. We gaan vast nog eens terug naar Utrecht!

 

 

6 thoughts on “Utrecht

 1. dirk1heidi schreef:

  Wat een fjne uitstap heb je gemaakt meid.
  Wat mooie foto’s zijn het

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Weer eentje om in gedachte te houden voor een leuke uitstap. Dit soort blogposts, daar hou ik van.

  Like

 3. Flavie schreef:

  Wij waren er ook ooit… zo’n gezellige stad!!

  Geliked door 1 persoon

 4. […] Enkele jaren geleden ging ik al eens naar Utrecht en dat is me toen ontzettend goed bevallen. Van bij mij thuis is het ongeveer 140 km rijden. De wagen werd geparkeerd aan de rand van de stad in parking Westraven. We betaalden 5 euro voor parking én tramticket tot de stad (voor max. 5 personen). Erg handig! […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: