Trendy pizza’s bij Otomat

IMG_20160427_142402

Vorige week toen we naar de Persdagen gingen, zijn we bij Otomat gaan lunchen. Ik was er nog nooit geweest en daarom nam Valerie me mee naar deze Antwerpse pizzazaak.  Otomat is gelegen “on the waterfront” –  tegenover het MAS – en uiteraard kan je er eten op het terras! Binnen oogt het restaurant erg industrieel: golfplaten tegen de wand en veel staal.

Je vindt er geen typisch Italiaanse pizza’s, maar wel creatieve pizza’s zoals in New York en London. Het is een concept van David Caeys, Robin Manso en Yannick Berkvens, die eerder al Ellis Gourmet Burger lanceerden (waarover later meer). Ze kregen de hulp van Thierry Griffagnino, wereldkampioen pizzabakken, die het pizzadeeg ontwikkelde.

De pizza’s zijn Beerish, zoals ze dat zelf zo mooi zeggen! Het pizzadeeg wordt immers met Duvel-gist gemaakt, wat zorgt voor het rijzingsproces. Hier wordt ook aan bierpairing gedaan, bij iedere pizza op de kaart wordt een bier gesuggereerd. Natuurlijk kan je ook een wijntje of een homemade lemonade drinken.

Er moet gekozen worden tussen “Otomat” en “Notomat”. Otomat is een pizzabasis met tomatensaus (aux tomates), Notomat is een bianchi, een witte pizza met room-mozzarella (no tomates). De toppings zijn ook niet alledaags en iedere pizza draagt bovendien een leuke naam.

IMG_20160427_142256

Nu mensen meer en meer met gezond eten bezig zijn, wordt ook aan de Healthy Foodies  gedacht. Je kan de pizza’s ook in een klein formaat verkrijgen met een slaatje erbij. Bij Otomat kan je zelfs gewoon voor soep of een salade opteren.

Vind je het moeilijk om je keuze te maken tussen al die speciale pizza’s? Geen probleem! Bestel er dan enkele en deel ze. Otomat staat immers voor Share & Discover, een ideale manier om verschillende pizza’s te ontdekken.

Ik koos voor een kleine “rocket & ham with a twist” –  een heerlijke pizza met Belgische rauwe ham, rucola en mozzarella en met een twist van citroen – en daarbij dus een groen slaatje. Valerie ging eveneens voor een kleine “poulet chasseur”, met Parijse champignons, malse kip, gebraden spek, ricotta, mozzarella en verse dragon.

IMG_20160427_135430

Voor originele pizza’s met een Belgische twist ben je bij Otomat dus aan het juiste adres. Ik vind het een heel trendy zaak met lekkere pizza’s en bovendien op een unieke locatie!

10 thoughts on “Trendy pizza’s bij Otomat

 1. Falderie schreef:

  Ik vind Otomat echt de beste Antwerpse pizzazaak! Was weer lekker en gezellig!

  Liked by 1 persoon

 2. SoBeautyWomen schreef:

  Leuk concept, klinkt erg lekker!

  Liked by 1 persoon

 3. Beautypallet schreef:

  Oh ziet er echt super gezellig uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

  Liked by 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Leuk concept zo te lezen, vooral het idee van die sharing en het idee van pizza met slaatje erbij spreekt me zeker aan. Ook het kader spreekt me aan. Leuke tip weer Sandra, dank je!

  Liked by 1 persoon

 5. Flavie schreef:

  Oh dat ziet er heel lekker uit!! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: