Ellis Gourmet Burger

burgerAl heel lang kennen we hier bij ons de traditionele hamburgerrestaurants, denk maar aan Quick en McDonalds. Tegenwoordig duiken er steeds meer restaurants op waar je de betere burger kan vinden, de “gourmet”burger.
In Amerika is men al meer dan 20 jaar bezig met de hamburger te verfijnen.
In Frankrijk heeft zelfs de grote chef Alain Ducasse hem op zijn kaart gezet.
De laatste tijd komen er ook bij ons meer en meer gourmetburgerrestaurants (Ellis Gourmet Burger, Burgerij,…).  Ze hechten veel belang aan kwaliteit, versheid en de herkomst van de producten.

Ellis Gourmet Burger is een Vlaamse keten die op 19 mei 2011 een eerste restaurant opende op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Sindsdien zijn er 10 vestigingen in België, 3 in Nederland  en binnenkort opent een eerste in Frankrijk!

De naam “Ellis Gourmet Burger” komt van Ellis Island, een eiland in de haven van New York.
Begin vorige eeuw deed het dienst als grenspost voor veel mensen die vanuit Europa naar de Verenigde Staten emigreerden. Een mooi tentoonstelling hierover loopt in het Red Star Line museum in Antwerpen.

Een tijdje geleden bezochten wij de zaak op de zeedijk in Knokke. Je hebt de keuze uit een 15-tal Gourmet Burgers, gaande van de Classic tot de Signature, maar ook seizoensgebonden en veggie burgers staan op de kaart. Daarnaast kan je ook kiezen  voor een side dish (belgian fries, jacket potato, coleslaw, corn, green salad of onion rings). Er staan ook enkele salades op de kaart voor als je niet van hamburgers houdt.
Wij kozen voor de Classic Cheese Gourmet Burger en als echte Belgen namen we er frietjes bij.
In de Ellis Gazette had ik gelezen dat de classic cheese de favoriete burger was van Bart De Pooter van De Pastorale in Reet (2 Michelinsterren) en WY in Brussel (1 ster). Die moest dus lekker zijn!

Uiteraard zijn de hamburgers hoger geprijsd dan bij de gewone fastfoodketens,maar ze zijn wel heel lekker! Ook het interieur is niet te vergelijken. Het straalt een aangename bistrosfeer uit met banken tegen de muur. Die muren zijn ook heel mooi gedecoreerd met teksten over de hamburger.

Kwaliteitsvolle burgers voor foodies in een hippe setting vind je bij Ellis Burger!

Advertentie

9 thoughts on “Ellis Gourmet Burger

 1. Melanie schreef:

  Dit is duidelijk mijn rustoord!! 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. dirk1heidi schreef:

  Ziet der echt lekker uit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jolet schreef:

  Dat klinkt heel goed!

  Geliked door 1 persoon

 4. kaybe610 schreef:

  Wij zijn ook al gaan eten bij Ellis Gourmet burger (aan het Mas) en het is ons reuze bevallen! Groetjes, Kathleen

  Geliked door 1 persoon

 5. […] en toe een bezoekje aan een Quick-restaurant, daar hou ik wel van. Bij Ellis Burger aten we al enkele keren en De Burgerij stond reeds geruime tijd op ons to-do lijstje. Fastfood is […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: