Vakantie plannen

Het is hier al verschillende jaren de gewoonte om in september naar Zuid-Frankrijk te gaan, meer bepaald naar Nice. Vroeger gingen we altijd voor twee nachten en logeerden we in Le Méridien, een fantastisch hotel en perfect gelegen. Le Méridien heeft bovendien een prachtig terras, genoemd als het mooiste van Nice!  We zijn toen nooit buiten de stad geweest, maar hebben ze wel heel goed verkend.

Vorig jaar werden de plannen gewijzigd. We gingen een volledige week en huurden een appartement in Saint-Laurent-du-Var vlakbij Nice. We hadden ook een wagen gehuurd en iedere dag bezochten we een andere stad. Cannes, Antibes, Grasse, NiceMonaco en Saint-Paul-de-Vence werden één voor één verkend. Al die steden waren ook goed met de bus bereikbaar, maar   ja … we hadden een auto gehuurd en dus gingen we daarmee. Iedere dag betaalden we ongeveer 20 euro aan parkeergeld. We hadden een heel fijne tijd, maar dit jaar besloot ik het anders aan te pakken.

Vorige week heb ik via internet uitgezocht wat er nog vrij was – veel was al geboekt! – en een flat gehuurd op de Promenade des Anglais via Airbnb. Het appartement heeft een leuk terrasje met frontaal zeezicht. ’s Middags lunchen we onderweg en ’s avonds een baguette met wat kaas of tapenade en een glaasje wijn op het terras… leven als God in Frankrijk!  De bus stopt bijna voor de deur, dus de kosten van de wagen en de parkeergarages zijn geschrapt.

Ik kijk er al naar uit! Nu enkel nog uitzoeken wat we willen bezoeken…

Hebben jullie ervaring met airbnb?

Advertentie

16 thoughts on “Vakantie plannen

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Hebben er wel een account voor aangemaakt, maar de leuke dingen waren altijd bezet! Jij gaat ons achteraf vertellen of het goed was hé?
  Leuke vooruitzichten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Melanie schreef:

  zegt mij niks.. ik ga ff googlen hahahahaha

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Klinkt heerlijk :-). Ik ken airbnb (nog) niet, het geeft dus ideeën. Grasse, dat is toch daar waar men zelf parfum kan samenstellen of vergis ik me? Ik vind Frankrijk een heel mooi vakantieland, benieuwd naar je verslag alvast ;-). Geniet ervan, Sandra.

  Geliked door 1 persoon

 4. greet schreef:

  Ik maakte al een paar keer gebruik van airbnb en dat waren telkens zeer positieve ervaringen. Ik vergelijk meestal eens tussen de klassieke boekingsengines en airbnb, wat we boeken hangt af van wat ons het best bevalt.

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Ik heb ook vergeleken en hoop nu maar dat het goed meevalt. De dame waarvan we huren lijkt in ieder geval heel vlot.

   Like

   • greet schreef:

    Ik denk dat wij tot nu toe 4 keer iets boekten via airbnb en onze gastheren/-vrouwen waren telkens heel warme mensen die erg hun best deden om ons ons thuis te laten voelen. Ik denk dat je het je niet zal beklagen!

    Geliked door 1 persoon

   • sandravda schreef:

    Ik hoop het, mijn eerste indruk is in ieder geval ook heel goed

    Like

 5. kaybe610 schreef:

  Klink als muziek in de oren… geniet er van!

  Geliked door 1 persoon

 6. Flavie schreef:

  Mijn favoriete vakantie allertijden… naar het Zuiden van Frankrijk.
  We hebben er ook al verschillende steden, dorpjes bezocht… je voelt je daar net als God in Frankrijk… 😉
  Geniet ervan! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: