Af en toe bak ik eens iets lekkers voor bij de koffie. Omdat ik heel graag cake lust, maak ik regelmatig een “quatre-quarts”. Vroeger had ik geleerd dat je eerst de eieren moest scheiden en ze daarna heel voorzichtig onder de eiwitten moest spatelen. Een aantal jaren geleden ontdekte ik via Piet Huysentruyt dat het ook veel gemakkelijker kon en even lekker…
Hoe? Wel dat leg ik je hieronder even uit!
Wat heb je nodig?
250 gr boter
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr suiker
4 eieren
Hoe maak je het?
De volledige eieren en de suiker mixen tot je een lichtgele massa bekomt.
Eerst de bloem en daarna de boter eronder mengen.
Ongeveer 45 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180°.
Als je wil kan je er ook nog stukjes appel, rozijntjes, rode vruchtjes of, iets heel anders, cacaopoeder aan toevoegen….
Een lekkere cake steekt op deze manier heel snel in de oven! Dank je wel Piet!
Da’s ook het recept dat ik van mijn mama mee kreeg. Ik kluts wel mijn eiwit nog eens apart, tot het stijf is, en meng het er dan voorzichtig onder, zo is de cake nog wat luchtiger. Een klassieker hé!
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad! En altijd lekker…
LikeLike
Een klassieker die er altijd ingaat… Ik doe het precies op dezelfde manier… Maar ik moet bekennen dat het al even geleden is dat ik gebakken heb…
LikeGeliked door 1 persoon
en ik vind het heerlijk dat je huis dan helemaal naar de cake ruikt
LikeGeliked door 1 persoon
Mmmmm.. heerlijk
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, hij was snel op!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb nu spontaan zin in een stukje cake 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Laat het smaken!
LikeLike
Iets wat ik ook heel graag bak, zo’n quatre quarts, gewoonlijk met appeltjes. Het eiwit klop ik ook stijf en schep ik er op het einde nog onder. Smaakt inderdaad altijd ;-)!
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad en in het aardbeienseizoen leg ik er wat aardbeitjes en wat slagroom bij. Heerlijk!
LikeLike
Oók erg lekker, die aardbeien nu. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Mmm ik krijg er honger van! 🙂
LikeLike
Ik ben absoluut geen taart mens geef er niks om. Liever cake of een koekje heb er al zin in.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik lust wel graag taart, maar hier thuis zijn ze zoals jij!
LikeLike