Patiënten met een borstreconstructie verwennen !

neo maVorige week woensdagavond kreeg ik telefoon van Dina van Neo-Ma met de vraag of ik de volgende dag kleuradvies zou kunnen komen geven. Een collega van mij had afgezegd en ze waren heel dringend op zoek naar iemand die dit op vrijwillige basis zou willen doen. Neo-Ma is een organisatie voor mensen die geconfronteerd worden met een borstreconstructie. Zoiets kon ik uiteraard niet weigeren!

De avond vond plaats in Villa Medici in Putte. Dit is een gespecialiseerd centrum dat nauw samenwerkt met het Imelda ziekenhuis in Bonheiden. Er wordt geopteerd voor een zeer persoonlijke aanpak met de nodige discretie. Daarom heb ik er ook voor gekozen om geen foto van die avond op mijn blog te zetten.

Mensen die bij Neo-Ma terechtkomen hebben vaak borstkanker gehad maar soms ook een preventieve amputatie. Ze kunnen er de correcte informatie vinden, lotgenoten ontmoeten of gewoon een fijn moment beleven zoals donderdagavond.

Er zouden vier patiënten komen. Drie schoonheidsspecialisten en ik zouden hen een leuke avond bezorgen. Ik werd donderdag om half acht verwacht zodat ik mij kon installeren en om 20 uur startte de lifestyle-avond dan. Er werd gewerkt met een rotatiesysteem waardoor iedere patiënt op iets meer dan een uur tijd vier verschillende verwenmomenten beleefde. Er werd ongeveer 20 minuten per persoon voorzien. Ik gaf een beknopt kleuradvies en bij de drie schoonheidsspecialistes kon genoten worden van elke keer een andere behandeling.

Gisteren kwam ook nog het goede nieuws dat er een betere terugbetaling komt voor een borstreconstructie met eigen weefsel. Dit is een complexe ingreep die lang duurt en vandaar het hoge prijskaartje. Toch blijkt een borstreconstructie heel belangrijk in het herstelproces en het is erg te moeten vaststellen dat veel vrouwen dat niet konden laten doen wegens het financiële aspect. Een reconstructie met implantaten – veel goedkoper voor de patiënt – kan ook maar hier komen veel meer verwikkelingen bij voor.

Nu is het niet zo dat ik ieder goed doel wil steunen, maar Neo-Ma vind ik wel een heel mooi initiatief. Het gaat om (meestal) vrouwen die al een hele lijdensweg achter de rug hebben. Als ik samen met de andere vrijwilligsters hen een fijne avond kan bezorgen, dan doe ik dat met heel veel plezier.

 

 

Advertentie

4 thoughts on “Patiënten met een borstreconstructie verwennen !

  1. Samaja schreef:

    Ik was ook heel blij om het nieuws gisteren te vernemen, het werd tijd dat deze oneerlijke situatie werd weggewerkt

    Geliked door 1 persoon

  2. Flavie schreef:

    Het werd tijd… ziek zijn, genezen het is al een hele boterham… en een genezen-zieke vrouw mag zich toch nog een beetje vrouw voelen hé.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: