Olympische Spelen – Wat mij van de eerste week is bijgebleven…

Wielrennen
Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de overwinning van Greg Van Avermaet op de weg. Wat gunt Vlaanderen “Gouden Greg” deze medaille!  Ik heb niet de hele rit gezien maar wel de bloedstollende finale. Dit was wielrennen om naar uit te kijken, in tegenstelling tot de saaie Tour de France dit jaar!
Enkele dagen later won de 35-jarige Fabian Cancellara zijn tweede gouden Olympische medaille in de tijdrit (voor Dumoulin en Froome). Na 16 jaar koersen zet hij binnen enkele weken een punt achter zijn wielercarrière en dit is de mooiste manier om ze af te sluiten.

Zwemmen
Hiervan onthoud ik vooral: meedoen of niet…  Spijtig dat dit gebeurde op de Olympische Spelen!
Uiteindelijk won Pieter Timmers zilver op de 100 meter vrije slag, 20 jaar nadat Fred Deburghgraeve Olympisch goud behaalde. Op voorhand was gezegd dat enkel als Pieter een toprace zou zwemmen, hij een kleine kans had op een medaille. Eerst ging hij nog naar het verkeerde startblok, maar daarna was de focus optimaal!

 Judo
Dirk Van Tichelt behaalde brons, 20 jaar nadat Harry Van Barneveld op het podium stond.

Tennis
Zaterdag na de Spa Summer Movies begon de wedstrijd van Kirsten Flipkens tegen Venus Williams. Wat speelde Flipper fantastisch tijdens deze 3 uur durende match! De dag erna (want zo gaat dat op de Olympische Spelen) was ze nog altijd stijf, maar ging toch door. Tegen Siegemund kreeg ze het flink aan de stok met de scheidsrechter nadat die haar twee keer benadeelde. Maar dat was niet de reden van haar uitschakeling; ze was gewoon niet goed genoeg (misschien nog niet helemaal gerecupereerd). Toch was het voor Kirsten  een heel geslaagd toernooi: ze raakte bij de laatste 16 en won een supermatch op centercourt tegen Venus Williams!
Yanina Wickmayer overleefde de eerste ronde niet. Samen geraakten Kirsten en Yanina bij het dubbelspel nog tot de 1/8 finale.
Ondertussen is ook Serena Williams uitgeschakeld in de derde ronde en met Venus leden ze hun eerste nederlaag in het dubbel op de Olympische Spelen.
Voor David Goffin ging het tot gisteren heel vlot. Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien maar begreep dat hij onverwacht werd uitgeschakeld in twee sets en op minder dan twee uur tijd door thuisspeler Thomaz Bellucci (ATP 54) die flink gesteund werd door het publiek.
Alle belgen zijn uitgeschakeld, waar is de tijd…
Wat mij ook is bijgebleven, is de match van Djokovic en Del Potro. Beiden verlieten het veld in tranen. Del Potro van vreugde omdat hij de nummer 1 verslagen had en Djokovic van teleurstelling omdat de kans op een Olympische titel weg was. In 2012 hield Del Potro  Djokovic ook van het brons op de Olympische Spelen.

Turnen
Bij de landenteams behaalde de Verenigde Staten voor de tweede keer op rij goud. De ster was Simone Biles (vier jaar geleden nog te jong) met gymnastiek van het allerhoogste niveau! Rusland werd nog verbazend tweede en China derde.
Ook de Belgen deden het goed. Dennis Goossens is de eerste Belg die mag deelnemen aan een Olympische toestelfinale (ringen). Nina Derwael werd gisteren 19e in de allroundfinale. Op de brug met ongelijke leggers deed ze het schitterend en behaalde de op één na hoogste score, maar ze viel van de balk. Anders had er vast een elfde plaats ingezeten.

Wat doen de Belgen het goed op de Olympische Spelen: na de eerste week al 3 medailles!

Verwachten jullie dat we er nog behalen?

 

13 thoughts on “Olympische Spelen – Wat mij van de eerste week is bijgebleven…

  1. Samaja schreef:

    Ik weet het eigenlijk niet goed, de medailles die we tot nu toe behaalden, waren immers ook vrij onverwacht. Ik vind het jammer van Goffin, daar had meer in gezeten. En wat Evi Van Acker nu tegenkomt, moet ook heel erg zijn. Ik ben wel benieuwd wat er nog zal komen!

    Like

  2. Falderie schreef:

    Die Japanse man in de allround finale was ook heel goed. En zó spannend!
    Benieuwd of we nog medailles gaan halen…
    De golfers zijn wel goed bezig heb ik net gezien!

    Geliked door 1 persoon

  3. greet schreef:

    Laat ons hopen dat er nog wat Belgische medailles bij komen. Ik was niet echt van plan veel te kijken naar de OS maar zag toch al behoorlijk wat en leefde mee met de mooie en minder mooie momenten. Van de val van Annemiek Van Vleuten bij het wielrennen voor de vrouwen was ik echt niet goed. Zo blij toen alles achteraf bleek mee te vallen.

    Geliked door 1 persoon

    • sandravda schreef:

      Net als ik, van de vorige Spelen heb ik bijna niets gezien… Ja, die Annemiek, dat was echt wel verschrikkelijk, gelukkig is het minder erg dan dat het eruit zag! Dameswielrennen is iets dat ik niet echt volg, maar ik heb het in een overzicht gezien.

      Like

  4. Billy schreef:

    ze doen het toch goed hé!
    En er komen nog kansen op medailles…top!

    Geliked door 1 persoon

  5. Flavie schreef:

    Zelf volg ik het niet, ik hoor en daar iets van Zoetie… maar zo te horen doen de Belgen het goed.

    Geliked door 1 persoon

  6. […] De eerste week heb ik de Olympische Spelen op de voet gevolgd, maar daarna eigenlijk veel minder… Toch wil ik voor jullie de hoogte- en dieptepunten die mij zijn bijgebleven op een rijtje zetten. […]

    Like

Plaats een reactie