Mijn 6 favoriete adresjes in Wenduine

 

IMG_20160815_104517

Sinds mijn 3 jaar ga ik naar Wenduine en daarom durf ik zeggen dat ik de “Prinses der Badsteden”, want zo wordt de kustgemeente ook wel genoemd, goed ken. Wenduine komt van het keltische “witte duin”. Het is een deelgemeente van De Haan en ligt naast Blankenberge. Het meest kenmerkende is de “Spioenkop”, een uitkijkpost op de op één na hoogste duin van de Belgische kust.

Wat heeft Wenduine te bieden? Je vindt er de prachtig vernieuwde zeedijk naast het strand, de rotonde, het beschermd duingebied en het bos. Er is ook een parkje waar je kan tennissen, minigolf en petanque spelen. Verder vind je er ook een klein, maar heel interessant Parfummuseum.

Als je wilt shoppen, kom je niet echt aan je trekken in Wenduine. Er zijn wel een aantal kleinere winkels, maar je bent er snel rond. Knokke is niet zo ver en dat is voor mij dé place-to-be als je wilt winkelen aan de kust, een waar shoppingparadijs! Wel ga je best met de wagen.  Blankenberge of Oostende zijn dan weer goed met de kusttram bereikbaar, maar bevallen mij minder goed.

Ik wil jullie laten kennismaken met een aantal van mijn favoriete adresjes in Wenduine.

Chalet Westhinder
Ieder jaar staat het vissershuisje in Knack Weekend als één van de mooiste terrassen. Het is er helemaal niet chique, maar de ligging is ronduit uniek: je zit er bijna op het strand, geen weg of auto te bespeuren, enkel strand, zee en duinen!
Westdijk

Wielingenbad
Op de dijk zijn er uiteraard vele terrasjes, maar als het weer niet goed genoeg is, kan je op het terras van het zwembad toch nog lekker genieten. Het ligt ingesloten tegen de duinen.
Graaf Jansdijk 18

Wafelhuis Annie
Hier vind je superlekkere warme Luikse Wafels. Ze worden gebakken terwijl je wacht, maar soms staat er wel een heel lange wachtrij.
Demeyhelling 3

Restaurant Rita
Opgestart door de ouders en ondertussen zetten zoon en dochter de zaak verder. Supervriendelijke ontvangst en heerlijke slibtongetjes!
Kerkstraat 34

Bakkerij Avalanche
In deze zaak koop ik ’s morgens pistolets en koffiekoeken. Nergens zijn ze zo lekker! Peter Bossier ging naar bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge en deed daarna ervaring op bij de beste patisseriezaken in het land: Wittamer in Brussel, Delrey in Antwerpen en DeMaré in Knokke.
Kerkstraat 18

Delannoye
Hier vind je een groot assortiment aan heerlijke kazen en charcuterie. Wij kopen er ook regelmatig belegde broodjes om op het strand op te eten. De smos met kaas op een bruin broodje is heerlijk en kost maar €2.50!
De Smet de Nayerlaan 2

Kennen jullie één van deze zaken? Of hebben jullie andere aanraders in Wenduine?

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

10 thoughts on “Mijn 6 favoriete adresjes in Wenduine

 1. Falderie schreef:

  De Lekkerbek! Maar dat is eigenlijk al Zuienkerke denk ik…?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Lang geleden dat ik nog eens onze Belgische kust heb bezocht. Toen mijn dochter nog een kleuter was, ging ik in Wenduine op vakantie. Het is één van de weinige plaatsjes die ik nog lieflijk vind (nog duinen + weinig hoogbouw). Wij zijn ook net terug van de zee, maar dan wel van Zeeland :-). Ik onthoud in elk geval graag deze adresjes, mochten we toch nog eens hier naar de Noordzee gaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Flavie schreef:

  Wij gingen er ooit wandelen, maar echt goed kennen wij Wenduine niet, ligt nochtans niet ver van De Haan, maar we blijven daar altijd steken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. annaberg schreef:

  Jeugdsentiment. Mijn nonkel was gerant van hey posthotel op de Manitobahelling. Ben er meer dan 30 jaar niet meer geweest.

  Geliked door 1 persoon

 5. […] nog even genieten… Een ideaal adresje hiervoor is Chalet Westhinder in Wenduine. In een vorig blogje vernoemde ik het al een keer. Ieder jaar wordt het steevast opgenomen in de lijst met de mooiste […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: