De Olympische Spelen zijn voorbij…

De eerste week heb ik de Olympische Spelen op de voet gevolgd, maar daarna eigenlijk veel minder… Toch wil ik voor jullie de hoogte- en dieptepunten die mij zijn bijgebleven op een rijtje zetten.

Hoogtepunten

 • Goud voor Greg Van Avermaet
  Op dag één al een eerste gouden medaille voor België! Gouden Greg won het wielrennen op de weg. Het was nochtans een parcours dat hem niet echt op het lijf geschreven was. In het verleden was het voor Greg vaak “net” niet, maar nu dan toch Olympisch kampioen!
 • Goud voor Nafi Thiam
  Acht jaar na Tia Hellebaut terug een Belgische Olympische kampioene in de atletiek. Niemand had verwacht dat Nafi goud zou halen in de zevenkamp.
  Voor het hoogspringen gaf ze verstek en de nieuwe Olympische kampioene sprong 1 cm minder hoog dan Nafi in de zevenkamp…  Wat als?
 • Zes medailles voor de Belgen
  Dit overtreft onze stoutste dromen! Buiten Greg en Nafi nog vier medailles:
  Pieter Timmers behaalde zilver op het koninginnennummer zwemmen: 100 m vrije slag.
  Baanwielrenster Jolien D’Hoore behaalt brons in het Omnium.
  Dirk Van Tichelt behaalt brons in judo klasse tot 73 kilogram (20 jaar na Van Barneveld)
  De Red Lions grepen naast het goud, maar behaalden toch mooi zilver!
 • Usain Bolt
  Hij werd Olympisch kampioen op de 100, 200 en 4 x 100 meter en dan nog wel tijdens drie Olympische Spelen op rij! Dat zijn negen gouden medailles – een triple triple  – wat een legende! Volgens eigen zeggen zouden het zijn laatste Spelen zijn.
 • Marc Phelps
  De ster van het zwemmen behaalde vijf keer goud en één keer zilver in Rio. In zijn ganse carrière zwom hij in totaal 23 gouden medailles bij elkaar. Het zijn ook zijn laatste Olympische Spelen.
 • Simone Biles
  Deze 19-jarige Amerikaanse turnde outstanding en behaalde vier gouden medailles tijdens haar eerste Olympische Spelen: voor de sprong, de individuele allroundfinale, de team allroundfinale en de grond.

Dieptepunten

 • Verschrikkelijke val bij de turners
  De Franse turner Samir Ait Said brak zijn onderbeen op een gruwelijke wijze tijdens de sprong. Hij werd op een brancard weggedragen en viel daar ook nog eens af.
  Nederlander Epke Zonderland, uittredend Olympisch kampioen aan de rekstok, viel tijdens de finale recht op zijn gezicht. Hij turnde toch nog een knappe oefening, maar een medaille zat er natuurlijk niet meer in.
 • Nederlandse wielrenster
  Annemiek van Vleuten was op weg naar goud, toen ze op 10 kilometer voor het einde viel. Ze heeft drie facturen aan haar wervelkolom en een zware hersenschudding.  Gelukkig herstelt ze goed.
 • Nederlandse turner uitgesloten
  Het zit de Nederlanders echt niet mee! Na twee ongevallen ook nog een uitsluiting! Yuri van Gelder werd door het Olympisch Comité naar huis gestuurd en mocht zijn finaleplaats aan de ringen vergeten! De reden: om 5 uur ’s morgens kwam hij aan in het hotel, viel in slaap en verscheen niet op de training.
 • Gekibbel Belgische zwemploeg
  De Belgische mannen van de 4 x 200 m gaven opeens forfait omdat ze verkozen hun persoonlijke wedstrijden voorrang te geven. Dat kon op weinig begrip rekenen vermits er tussen de ochtend- en de avondsessie 9 uur zit. Uiteindelijk besloten ze na veel commotie toch deel te nemen.
 • Zieke Evi van Acker
  Na drie dagen staat ze pas 10e in de Laser Radial-klasse. De bronzen medaillewinnares van Londen was ziek. Gelukkig was er een rustdag zodat ze kon herstellen. Nadat ze in de de laatste race goed gestart was, kreeg ze een bestraffing en zat er niets meer in dan een vierde plaats. Evi was zwaar teleurgesteld.

Prachtige prestaties wisselden af met minder leuke momenten.
Zes medailles vind ik toch mooi voor een klein land als België.
Zijn jullie tevreden met het resultaat?

Advertentie

7 thoughts on “De Olympische Spelen zijn voorbij…

 1. Melanie schreef:

  er zijn een paar verrassende plakken naar de Belgen gegaan, dat was echt super om te zien !! Zeker die van het atletiek vond ik onwijs gaaf om te zien!! De Nederlanders hebben het ook top gedaan, maar uiteraard is het voor “Nederland” weer teleurstellend.. pffff, het is ook nooit goed! Ik vind ze stuk voor stuk GEWELDIG !! en baal een beetje dat al die mooie sporten nu weer de kast in gaan 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. Falderie schreef:

  Ik denk dat België wel tevreden kan zijn. Een paar medaillekandidaten hebben teleurgesteld, een aantal sporters deden het onverwacht heel goed. En dat is sport, niet? Als alle resultaten te voorspellen zouden zijn, zouden er geen Spelen meer georganiseerd moeten worden! 🙂

  Geliked door 2 people

 3. Billy schreef:

  voor ons landje toch een prima prestatie op de Spelen!
  Kunnen de luxepaardjes van voetballers wat van leren… 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: