Zeg eens euh – nieuwe versie

Het is de laatste week dat we kunnen kijken naar “Zeg eens euh” op VIER. Het spelprogramma kwam voor het eerst op televisie in 1992 en wordt net als toen gepresenteerd door Gert Verhulst. Vroeger keken wij er graag naar, maar ik veronderstelde dat het eigenlijk niet meer van deze tijd zou zijn. Toch wilde ik de eerste aflevering bekijken  – noem het gerust jeugdsentiment – en … ik ben blijven kijken. Het is voor mij een typisch zomerprogramma: luchtig, grappig, een leuk en simpel spelletje… kortom totale ontspanning!

Vier wisselende panelleden moeten gedurende 1 minuut praten rond een bepaald thema. “Euh” en een verboden woord mogen niet worden uitgesproken. Zeggen ze het toch, dan kunnen de andere panelleden afdrukken en mogen zij de minuut verder volpraten. Ieder mag om de beurt beginnen en na vier woorden, moeten ze aan de hand van de vier thema’s een Bekende Vlaming zoeken. Na twee rondes nemen die twee BV’s het in de finaleronde op dezelfde manier tegen elkaar op. De panelleden moeten raden wie de minuut kan volpraten en punten inzetten.

Na de terugkeer van “De Mol’ is dit opnieuw een ouder programma dat een hedendaagse invulling kreeg. “Zeg eens euh” is een heel eenvoudig, maar sterk concept. Het verschil met 20 jaar geleden is dat het programma nu dagelijks (van maandag tot donderdag) op het scherm komt in tegenstelling tot vroeger toen het wekelijks uitgezonden werd. Van het oorspronkelijke panel zijn enkel Margriet Hermans en Koen Crücke overgebleven. Margriet doet het naar mijn mening nog heel goed, maar Koen hadden ze beter vervangen. Naast hen wisselen ook Jelle De Beule, Maaike Cafmeyer, Karen Damen, Herman Verbruggen, Jacques Vermeiren, James Cook, Rani De Coninck en Gilles “De Mol” Van Bauwel elkaar af. Een betere spelleider dan Gert Verhulst kunnen ze voor dit programma niet vinden. Hij legt de panelleden vaak echt het vuur aan de schenen en probeert hen in de val te lokken. Vooral met James Cook – van wie ik nog nooit gehoord had – lukt dat aardig. De interactie tussen Gert Verhulst en Karen Damen is bij momenten hilarisch!

Ik vond het alvast leuk om gedurende één zomermaand terug naar “Zeg eens euh” te kijken en blijkbaar was ik niet alleen. De eerste week van augustus behaalde  het programma 458.554 kijkers, prima cijfers voor een programma op VIER.

Kenden jullie het programma nog?

 

Advertentie

10 thoughts on “Zeg eens euh – nieuwe versie

 1. Falderie schreef:

  Gertje verzuipt bijna in dat kostuum. Grappig om die oude beelden terug te zien.
  Ik had me voorgenomen om te kijken, maar het is bij wat korte fragmentjes gebleven. Het blijft even grappig als vroeger…
  P.s.: Maar Albertoooo kan je toch niet zomaar vervangen?! 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Billy schreef:

  ik ken het programma van vroeger ja, maar naar de nieuwe versie heb ik niet gekeken. Trouwens ook moeilijk door mijn nachtwerk…

  Like

 3. Flavie schreef:

  Ik vond het vroeger super om naar te kijken… de nieuwe vind ik minder goed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zij schreef:

  Vroeger heb ik er naar gekeken. Ik had de eerste nieuwe aflevering geprogrammeerd, maar nooit naar gekeken 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: