Verjaardagsetentje in De Jachthoorn

IMG_20160824_211946Vorige  week zaterdag gingen we voor mijn mama haar verjaardag lunchen in De Jachthoorn. Falderie was er uiteraard ook bij! Ik had buiten gereserveerd omdat het er heel aangenaam zitten is en hoopte dat de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn. Het was niet de eerste keer dat we er gingen eten, maar ondertussen wel al enkele jaren geleden. Toen vonden het eten heel lekker en ook de prijs/kwaliteitsverhouding was dik in orde, alleen was men er allesbehalve klantvriendelijk.

Zaterdag begonnen we met een flesje cava. Brood, olijfjes of iets gelijkaardigs kwamen er niet op tafel. Nadat mijn  glaasje leeg was, werd er een amuse gebracht: gerookte eendenborst met sinaasappel en rucola. Lekker! De vraag werd gesteld of we buiten zouden eten of naar binnen verhuizen. Ik had de indruk dat de ober liever had dat we binnen zouden lunchen omdat dat voor hem gemakkelijker was. Volgens de buienradar zou er voor 5 uur geen regen vallen en we besloten dus buiten te blijven zitten!

Als hoofdgerecht koos ik voor zeebaars met venkel en courgette en dat was erg lekker. Anderen kozen voor kwarteltjes, steak (een beetje te ver gebakken) en pasta all’arrabbiata met scampi en parmezaan.  Op de pasta lag maar een heel klein beetje parmezaan en na een opmerking hierover werd gevraagd of er meer kaas gewenst werd. Na een tijdje werd de kaas boven de pasta geraspt. Er kwam ook een klein mandje met stokbrood en boter op tafel. Het was een heel beperkte wijnkaart, maar de gekozen wijn was in orde.
Als dessert nam ik appeltaart (bleek appelstrudel te zijn), maar lekker. Verder werd er ook voor chocolademoelleux (perfect), pannenkoeken en dame blanche geopteerd.
We sloten af met een koffie die geserveerd werd met een voorverpakt koekje.

De locatie (toch als je buiten kan zitten) is heel mooi en aangenaam. Er liggen kussentjes op de stoelen en er staan grote parasols die kunnen geopend worden als de zon te fel schijnt. Op iedere tafel staat ook een bloempotje. Het zijn niet overal dezelfde bloemetjes, maar wel in dezelfde tinten, dus heel stijlvol. Verder is er een grote parking en het eten is lekker. De prijs/kwaliteitsverhouding is ook prima. Alleen de bediening laat nog steeds te wensen over. De ober doet wel zijn best, maar is bot en soms zelfs onbeleefd. Ik veronderstel dat dat niet meer zal veranderen vermits dit enkele jaren geleden ook al een pijnpunt was. De directie zet blijkbaar niet echt in op klantvriendelijkheid. Spijtig!

Advertentie

12 thoughts on “Verjaardagsetentje in De Jachthoorn

 1. wannderful schreef:

  Lijkt me een leuk plekje! Bedankt om het te delen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Ben je familie van Falderie?
  Ziet er een fijne dag uit! 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. kaybe610 schreef:

  Zalig zeg zo’n etentje… ziet er heerlijk uit…

  Geliked door 1 persoon

 4. Falderie schreef:

  ja lap, daar gaat mijn volgende blogpost… 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Flavie schreef:

  Oh zo leuk dat Falderie je dochter is 🙂
  Ik dacht al, de foto van jullie samen heb ik op instagram zien passeren bij Falderie!
  Jammer van de bediening… gelukkig was het wel lekker!

  Geliked door 1 persoon

 6. […] kwam er vaak niet van. Ondertussen gaat alles terug zijn gewone gangetje. Mijn 100e blogpost “Verjaardagagsetentje in de Jachthoorn” is op 28 augustus verschenen. Wat gaat de tijd […]

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: