Een toppertje : garnaalkroketten bij Brasserie Rubens in Knokke

IMG_20160831_130423Als ik naar Knokke ga, lunch ik graag bij brasserie Rubens, gelegen op het Rubensplein. De brasserie behoorde bij een hotel dat gebouwd werd in 1926, maar tijdens de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd werd. Ondanks dat het terras zo groot is, moet je er toch vaak wachten tot er een plaatsje vrijkomt. Het doet me een beetje denken aan Parijs waar de tafeltjes ook vaak vrij dicht bij elkaar staan. Mijn dochter noemt het “de refter”; ze vindt het er niet gezellig, maar ik kom er heel graag. Het is een zaak waar je mensen van alle leeftijden treft: ik ga er zowel met mijn moeder naartoe als met mijn dochter en natuurlijk ook met de echtgenoot. Ook komen de mensen er in hun vrije tijd, maar steevast zie je er ook een aantal zakenmensen.

IMG_20160831_141244

Je kan binnen zitten in een mooi Engels interieur (wat ik nog nooit gedaan heb, alhoewel ik er al vele tientallen keren geweest ben). Ik zit graag op het terras (ook in de winter), wat zuidelijk georiënteerd is. Als het weer het niet toelaat, kan het volledig afgesloten worden en worden de vuurtjes aangestoken. In de kerstvakantie is het er altijd heel mooi gedecoreerd.

Op de tafeltjes komt, wat je ook eet, een mooi wit tafelkleed of een witte tafelloper en een mandje brood. Bij het aperitief wordt zoute chips op tafel gezet. Ik heb het nooit anders geweten. De huiswijn is heel lekker en wordt geserveerd in ouderwetse wijnglazen die tot boven toe gevuld zijn. Je kan zeker niet klagen dat je te weinig krijgt! De roséwijn is heel licht van kleur – je zou haast denken dat het witte is – maar hij is superlekker!

Het meest gekend is Brasserie Rubens voor zijn garnaalkroketten. Ze liggen met zijn twee op een piepklein bordje, met wat gefrituurde peterselie en een kwartje citroen. Wij nemen er altijd een gemengd slaatje bij met een lekkere frisse vinaigrette. Sommige mensen eten er frietjes bij, maar ik verkies een broodje. Soms eet ik er ook steak of américain préparé, twee andere aanraders.

IMG_20160831_130803

Ondanks het feit dat het er altijd ontzettend druk is, is de bediening supervriendelijk. Ook de prijs/kwaliteitverhouding is optimaal.

Typerend voor Brasserie Rubens is voor mij het superlekkere eten, de fantastische bediening, de kleine bordjes met garnaalkroketjes en de tot boven gevulde glazen heerlijke huiswijn!

 

Advertentie

10 thoughts on “Een toppertje : garnaalkroketten bij Brasserie Rubens in Knokke

 1. wannderful schreef:

  Ziet er zalig uit!

  Like

 2. Het water komt me in de mond!

  Like

 3. Forever38.com schreef:

  Bedankt voor de tip, ik zal ‘m zeker onthouden voor als ik weer in Knokke ben

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Zien er superlekkere garnaalkroketten uit. In Knokke kom ik eigenlijk niet, als ik naar de kust ga dan liefst de Nederlandse of anders Wenduine, De Haan, Nieuwpoort…

  Geliked door 1 persoon

 5. […] Rubens is een echt instituut in Knokke en daar schreef ik hier al eerder over. Ik kom er graag en eet er eigenlijk altijd à la carte: garnaalkroketten, steak […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: