Lunchen in Grand Café De Singel

Een tijdje geleden ging ik met mijn moeder en mijn dochter eten in Grand Café De Singel. Om af te spreken met iemand die niet van Antwerpen is, is het dé ideale locatie. Het is immers gelegen pal naast de autostrade. Je moet het centrum niet in en zit op een locatie met een fantastisch uitzicht. Parkeren kan gratis op straat of in de betalende parking van het concertgebouw. Grand Café De Singel is gevestigd in de nieuwe, met hout beklede vleugel van het kunstencentrum in Berchem. Het is er erg licht en het eerste wat opvalt bij het binnenstappen, is de grote mooie kroonluchter. Het interieur is trendy en strak met zwart als dominerende kleur. De ruimte is indrukwekkend en vooral het uitzicht over de autostrade, de spoorlijnen en de Jan Van Rijswijcklaan. Het publiek dat je er aantreft is heel gevarieerd: zowel zakenmensen, bezoekers van de kunstencampus, studenten als mensen die gezellig iets willen eten of gewoon iets gaan drinken. Grand Café De Singel is van dezelfde eigenaars als het Zuiderterras (eveneens in Antwerpen), Dijk 34 (in Lier), Grand Café Lamot (in Mechelen) en Tasso (in Brussel, Tour & Taxis).

IMG_20160712_130135

Over het eten dan:
Toen we het aperitief bestelden, brachten ze ook broodjes met boter. Ik had steak tartaar besteld en die was erg lekker. De frietjes mochten best wel wat krokanter gebakken zijn.

Ik had over deze zaak zowel al positieve als negatieve verhalen gehoord. Meest gehoorde kritiek was dat het er erg duur is. Mijn steak tartaar kostte 20,50 euro en dat vond ik een correcte prijs. Het eten was lekker, de bediening supervriendelijk en de locatie vond ik geweldig! Voor mij hangt er een unieke sfeer en ik zal er vast nog terug naartoe gaan.

 

Advertenties

6 thoughts on “Lunchen in Grand Café De Singel

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Wij zijn grote fans van het Zuiderterras, vertoeven er dikwijls. Hun salades zijn overheerlijk! Ook in Lier zijn we met vrienden al dikwijls geweest!
  Thx voor de tip! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. De kadering van de zaak ziet er gezellig uit, de steak tartaar lijkt me toch prijzig voor wat je gepresenteerd werd. Misschien ligt het gewoon aan het feit dat ik griezel van rauw vlees.
  Je hebt ervan genoten, dat is het belangrijkste !!!

  Liked by 1 persoon

 3. dirk1heidi schreef:

  Wat heerlijke eten.
  En wat een mooie luster echt verzot op

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: