Lunchen op de persdagen bij Flâneur

flaneur1

Twee keer per jaar ontvangen de persbureaus journalisten en bloggers om hun merken voor te stellen. Vorige week was het weer zo ver!

Ik mocht samen met Valerie gaan lunchen bij het one-dish-restaurant Flâneur op het hippe Zuid in Antwerpen. We ontmoeten er Fobe en konden er gezellig van het “fastronomische” foodconcept genieten. Fastronomisch staat voor fast en gastronomisch.

flaneuraOp de website wordt een Flâneur als volgt omschreven:
Een flâneur zwerft vol passie doorheen de stad van hotspot naar hotspot. Hij is een kenner van de stad die steeds op zoek is naar de beste adresjes. Overal waar de flâneur komt, bestelt hij een spaghetti bolgnaise met een glas rode wijn. Dit is voor hem de maatstaf om te ontdekken welke hotspot nu de allerbeste van de stad is.
Als ode aan dit fenomeen hebben we een trendy belle epoque kader gecreëerd op het artistieke Zuid, waar de Flâneur in eenieder even tot rust kan komen en genieten van onze overheerlijke spaghetti’s.

De placemats zijn een bron van informatie. Naast de verklaring van de naam, staat ook de menukaart erop en lezen we dat de ingrediënten van topkwaliteit zijn.

flaneur8Bij Flâneur kan je dus maar één gerecht bestellen, namelijk spaghetti bolognaise. Je hebt wel de keuze tussen drie varianten: Classic, Chunky ragù (met extra vlees) en Pomô (vegetarisch). Tevens kan je kiezen tussen een aantal toppings (4 verschillende kazen, rucola en baslicum). De prijzen zijn zeer democratisch (ongeveer 14 euro). Ik koos voor de vegetarische variant en dronk er een lekker glaasje prosecco bij. We sloten af met een heerlijk kopje koffie. Er staan ook nog drie dessertjes op de kaart.

Het restaurant is open sinds 14 oktober. Het mooie pand is erg stijlvol is ingericht. Ook het trendy personeel viel me op. Nog niet iedereen had veel ervaring, maar dat was best charmant. Aan de details is ook erg veel aandacht besteed. Ik kom hier in ieder geval nog eens terug want het is veel gezelliger en mooier dan het doorsnee spaghetti-restaurant!

Toen we weggingen kregen we nog een leuke goodiebag van Pronails met twee verzorgingsproducten.

img_20161117_123632

Dank je wel Global Image, voor deze heerlijke middag!

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Lunchen op de persdagen bij Flâneur

  1. Mrs. Brubeck schreef:

    Heerlijk! Het proberen waard!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb toen thuis twee boterhammen gegeten met een ei. Jullie hadden het toch veel beter 🙂 !! Blij dat jullie genoten hebben!

    Geliked door 1 persoon

  3. Falderie schreef:

    Vond het ook heel lekker. Een mooie aanwinst in Antwerpen!

    Geliked door 1 persoon

  4. Hilde schreef:

    Daar zou ik me ook wel in kunnen vinden. En weer iets bijgeleerd: fastronomisch. Leuk Sandra ;-).

    Geliked door 1 persoon

  5. […] toch, zij is me weer voor! Dat is het nadeel als je moeder ook blogt: soms ga je naar dezelfde dingen en wil […]

    Geliked door 1 persoon

  6. annaberg schreef:

    Die placemats vind ik super. En jij de moeder van Falderie? Grappig nieuwtje.

    Geliked door 1 persoon

  7. wannderful schreef:

    Grappig om nu de band tussen jullie te zien😃! En die pressdays lijken me erg leuk om te doen!

    Geliked door 1 persoon

  8. Flavie schreef:

    Echt iets voor mij… als we eens in Antwerpen zijn… is dit the place to be 😉

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie