De Premier – film van Erik Van Looy

Dinsdag gingen we kijken naar “De Premier”. Regisseur Erik Van Looy startte samen met Carl Joos zes jaar geleden aan het scenario van deze film. Yves Leterme heeft als adviseur geholpen.
De twee uur durende film speelt sinds 26 oktober in de zalen. Op 1 december werd bekend gemaakt dat reeds 300.000 mensen gingen kijken naar De Premier.

Het verhaal ken je intussen waarschijnlijk wel. De film start met de ontvoering van de Belgische Premier Michel Devreese (Koen De Bouw). Zijn ontvoerders eisen van hem dat hij de Amerikaanse presidente die op staatsbezoek naar België komt, vermoordt. De vrouw en kinderen van Devreese worden gegijzeld zodat hij zijn opdracht zeker zou uitvoeren. Waarom hij het moet doen? Om dat te weten moet u zelf naar de film gaan kijken!

Koen De Bouw is in Vlaanderen één van de meest gewaardeerde acteurs, maar het is Stijn Van Opstal (die de chauffeur speelt) die voor de revelatie is van deze film. Ik heb genoten van de droge humor van zijn personage!

Op internet had ik al heel wat recensies over de film gelezen en die waren niet altijd even lovend. Ik las in de kritieken dat Van Looy, die zelf een grote fan is van Hitchcock, nog veel van hem kan leren. Deze film vergelijken met het werk van Hitchcock vind ik echter een brug te ver. De master of suspense is een ware autoriteit op gebied van dit soort films, waar sowieso zo goed als niemand in de buurt van komt.

De film start met een flitsende openingsscène. Verder komen er ook een aantal verrassende plotwendingen en koelbloedige moorden in voor. De films van Van Looy doen voor mij altijd wat Amerikaans aan en daar hou ik wel van. Net als destijds van “Loft”, heb ik ook nu weer genoten van “De Premier”.

12 thoughts on “De Premier – film van Erik Van Looy

 1. ERIC'SBLOG schreef:

  Lijkt me een interessante film Sandra! Zeker zoals jij hem beschrijft!😊

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik wil hem wel zien, tijdsgebrek heeft ons even uit de cinema gehouden!

  Geliked door 1 persoon

 3. Melissa schreef:

  Ik heb hem nog niet gezien en ben dus ook nog even afwachtend, maar fijn om te horen dat je er van genoten hebt. Ik vond de loft ook goed dus hopelijk deze ook 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Wij zijn vorige week geweest, en hebben het ons absoluut niet beklaagd. Topfilm!

  Geliked door 1 persoon

 5. Falderie schreef:

  Ik wil hem ook nog wel gaan zien!

  Geliked door 1 persoon

 6. Flavie schreef:

  Loft vond ik ook een hele goeie film, dus naar deze ben ik ook wel benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: