Miskopen vermijden in de koopjesperiode

salesUit onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen maar 30% van de kleding die in hun kast hangt, regelmatig draagt.
Wat is die andere 70% dan? Wel, dat kan onderverdeeld worden in drie categorieën.
Eerst hebben we kledij voor speciale gelegenheden: huwelijken, communies, begrafenissen, formele aangelegenheden,…
Een tweede categorie is er niet bij alle vrouwen, maar wel bij velen: kledij voor enkele kilootjes meer of minder.
De laatste categorie tot slot, zijn de miskopen. Miskopen kunnen zich situeren op drie verschillende vlakken: kleur, figuur en stijl. Ik verklaar mij nader:

 • Sommige kleuren doen je er echt goed uitzien, met andere tinten zal je er eerder vermoeid uitzien. Iedereen staat bijvoorbeeld wel met groen, maar welke tint groen past bij jou?
 • Weinigen van ons hebben een perfect figuur, maar door je correct te kleden kan je de illusie wekken dat dat wel zo is. Ben je bijvoorbeeld klein, draag dan geen rokken tot in de helft van je been.
 • En dan is er nog je stijlpersoonlijkheid. Een natuurlijk type zal zich bijvoorbeeld niet goed voelen in een kanten jurkje met decolleté.

Solden kunnen een gevaarlijk moment zijn: de prijzen zijn immers sterk gereduceerd en dat doet ons sneller kopen, met als gevolg….  miskopen!
Vorig jaar schreef ik al een blogje met tips om miskopen in de uitverkoop te vermijden, dat je hier nog eens kan nalezen. Alvast veel succes!

Ga jij naar de solden?

 

Advertentie

13 thoughts on “Miskopen vermijden in de koopjesperiode

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Toen de kinderen klein waren kocht ik veel in de solden, nu mijd ik de periode.
  Er hangt ook in veel winkels alleen maar rommel, ik begrijp soms niet dat mensen zich laten vangen.
  Ik vind het wel leuk als ik toevallig op een duurder stuk botst dat ik niet aan de volle prijs wilde kopen en dan toch in de solden zie hangen :).

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Kan ik helemaal begrijpen. Gisteren ben ik een ganse dag naar Antwerpen geweest. Op de Meir en De Keyserlei ben ik niet geweest, daar was het echt koppen lopen en mensen met enorme zakken… Dat is ook niet aan mij besteed!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik koop onze koffie in de solden, ook het toiletpapier.

  Geliked door 1 persoon

 3. About Joyce schreef:

  Ik vind de solden echt niet zo leuk. Ik kan er helemaal niet tegen dat alle t-shirten door elkaar hangen en er helemaal geen structuur is over wat er te koop is. Wat me ook onlangs is opgevallen; is dat de meeste spullen die te koop zijn tijdens de solden vaak productiefouten bevatten of gewoon stuk zijn. Goed kijken dus! 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Ik heb niet meteen nieuwe kleding nodig maar ga mss toch gewoon eens een kijkje nemen. Gewoonlijk doe ik dat ten vroegste vanaf de derde soldenweek, dan wordt het pas interessant. Solden van minder dan 50% vind ik persoonlijk geen…solden. Voor minder ga ik niet ;-).

  Geliked door 1 persoon

 5. Flavie schreef:

  Echt naar de solden gaan doe ik niet, ik kan niet zo goed tegen alle drukte.
  Ik koop altijd voor de mini-me’s kleren online bij WE Fashion en zeker van zodra de solden beginnen… heb ik gisteren ook gedaan en heb € 62,00 uitgespaard, toch wel de moeite hé 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. absolutelyeve schreef:

  Heel herkenbaar! Ik heb voor mezelf uitgemaakt om zo weinig mogelijk te kopen in de solden om achteraf ook minder spijt te hebben van aangekochte items. Meestal koop ik iets omdat het een goede prijs heeft, maar draag ik het maar weinig. Soms koop ik dingen die ik anders niet zou durven kopen in z’n normale prijs, met het gedacht ‘dat kan ik later ooit wel eens dragen’. Maar ooit wordt dan meestal nooit :p x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: