Week #1

De eerste week van 2017 zit er alweer op. Wat gaat de tijd snel!

Voor mij was het een heel rustige week. Wat mctelevisie gekeken, wat gelezen en me op de workshop “start to organise” voor Femma gestort. Hij was voor ons voorbereid  door Eva Brumagne, algemeen directeur van Femma. We hadden na de opleidingsdag een powerpoint en een cursus gekregen, maar ik wil er toch altijd mijn eigen draai aan geven. Papegaaienwerk is niets voor mij! Het was een heel goede basis waarmee ik heel gemakkelijk aan de slag kon. Ik heb het wel anders geweten… Als aanvulling hierop las ik tijdens de eindejaarsperiode “Spark Joy” van Marie Kondo nadat ik eerder al haar eerste boek “Opgeruimd” had gelezen .

Dinsdag zijn de solden gestart en ik had de eerste dag met Diana afgesproken in Antwerpen. De Volkstraat, Nationalestraat, Huidevettersstraat en Schuttershostraat vielen heel goed mee. Naar de Meir zijn we niet gegaan. Buiten het feit dat het daar enorm druk was, vind je er alleen maar grote ketens en dat is niet echt ons ding. Alleen naar Uniqlo ga ik wel eens, maar dinsdag dus niet.

IMG_20160415_145037Verder vroeg ik me ook nog af welk van mijn blogjes van 2016 het meest gelezen was. Dat over ons bezoek aan Strombowli stak er met kop en schouders bovenuit! Leuk dat er binnenkort een nieuwe reeks komt van Mijn Pop-uprestaurant. Als er een concept tussen zit dat wij leuk vinden, gaan we er zeker opnieuw naartoe en lezen jullie dat hier! De opbouw van de pop-ups startte gisteren. Er komen er drie in Antwerpen en drie in Kortrijk.

Deze week was er ook nog een heel interessante documentaire op Canvas  ”Het Verhaal achter het Merk Fabergé”. Als zoon van een Franse immigrant groeide Carl Fabergé op in Sint-Petersburg. Hij is vooral wereldberoemd  geworden met zijn Fabergé-eieren. Als verl-magoudsmid was hij leverancier van de twee laatste Russische tsaren. In die tijd werd de waarde van juwelen en kunstvoorwerpen vooral bepaald door de grootte van de stenen en het gewicht van de edele metalen. Fabergé vond dat de waarde eigenlijk bepaald moest worden door het vakmanschap en de uren die eraan gewerkt werd. De kleindochter en achterkleindochter van Carl Fabergé kwamen in deze documentaire aan het woord.

Gisteren was het Verloren Maandag, een Antwerps gebruik.
Ik denk niet dat het in de andere provincies gevierd wordt.
Bij de bakkers vind je  bijna niets anders dan worstenbrood – in alle mogelijke varianten –  en appelbollen. Vorig jaar schreef ik er dit blogje over. Het heeft heerlijk gesmaakt!

 

Advertentie

11 thoughts on “Week #1

 1. Samaja schreef:

  Ik kende dat inderdaad niet, die verloren maandag. Heerlijk, die plaatselijke gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Falderie schreef:

  Bij ons heb ik – dankzij Kelly – één bakker gespot die er ook aan mee deed!

  Geliked door 1 persoon

 3. wannderful schreef:

  ‘Spark joy’ wil ik al lang eens lezen. Met de bedoeling om één en ander eens in de praktijk te brengen. Maar ik lijk het altijd maar uit te stellen…😊

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Leuk zo’n overzichtje van jouw week, Sandra. Wat die appelbollen en worstenbrood betreft: dat is hier (lees: Oost-Vlaanderen) ook op bestelling verkrijgbaar maar zoals je terecht opmerkt: het is vooral een Antwerps gebruik. Ik vind dat wel iets hebben :-).

  Geliked door 1 persoon

 5. dirk1heidi schreef:

  Wat fijne weekje heb je gehad meid.
  Wauw ben al reuze benieuwd naar de nieuwe afleveringen van mijn Pop-uprestaurant.
  Blijft toch altijd leuk om terug te zien.
  Wij proberen iedere jaar naar Antwerpen te gaan, om te gaan shoppe in de solde.
  Ik hou der van….!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: