Droomfinale op Australian Open

Wat heb ik gisteren genoten van de finale!  De laatste jaren volgde ik het tennis niet meer zo op de voet, maar dit wilde ik zeker niet missen! Wie vorige maand voorspelde dat de finale bij de dames zou gaan tussen de zusjes Williams en bij de mannen tussen Federer en Nadal zou gewoon worden uitgelachen. Toch was dit het geval! Buiten Nadal die 30 is, waren de andere finalisten allemaal 35 of 36! Spijtig genoeg kon ik op zaterdag niet naar de damesfinale kijken omdat ik een opleiding volgde.

Nu Djokovic en Murray het mannentennis domineren, had niemand durven denken dat de finale zou gespeeld worden tussen Federer en Nadal. Velen onder ons zouden dat wel fijn gevonden hebben, maar niemand had gedacht dat dat nog zou gebeuren. Temeer omdat beiden uit een periode van blessures kwamen: Federer was zes maanden out met een knieblessure en Nadal onderging in 2016 een polsoperatie. Daardoor waren ze afgezakt tot respectievelijk de 17e en de 9e plaats.

Op papier was Nadal favoriet. Beiden hadden het al 35 keer tegen elkaar opgenomen en de onderlinge stand was 23 tegen 12 voor Nadal. Het was hun vierde confrontatie op de Australian Open en ook de drie voorgaande won hij. Ik zat met mijn jongste dochter te kijken en supporterde voor Nadal, terwijl zij het opnam voor Federer! Ondertussen what’s appten we met Falderie (ook Nadal supporter) en de echtgenoot (ook een Federer fan).

Het werd een droomfinale, een prachtige vijfsetter die iets meer dan 3 ½ uur duurde met wisselende kansen. In de laatste set ging Federer van 1-3 naar 5-3 en won hij uiteindelijk met het tweede matchpunt dat nog gechallenged werd! Gewoon super, tennis van de bovenste plank! Het was voor Federer de vijfde overwinning op de Australian Open (na 2004-2006-2007-2010).

Federer en Nadal worden steeds in één adem genoemd, net zoals Borg en McEnroe destijds. Door deze overwinning tegen zijn eeuwige rivaal, maar tevens goed vriend, komt Federer opnieuw de top 10 binnen, jammer genoeg ten koste van onze landgenoot Goffin.

Advertentie

4 thoughts on “Droomfinale op Australian Open

 1. Samaja schreef:

  Ik ben zo fier op Rogertje :-). Mooi ook hoeveel complimenten ze elkaar gaven nadien. Respect!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ilse Verhoeven schreef:

  Ik zie ze ook graag spelen.
  Ik volg het ook allemaal niet meer zo op de voet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: