De kledingkeuze van de First Ladies

In een vorig blogje liet ik jullie al kennismaken met Melania Trump. Vandaag wil ik haar kledingstijl en die van haar voorgangster belichten. Bovendien wil ik jullie vertellen waarom Michelle Obama zo vaak geen of korte mouwen draagt, iets wat je Melania niet gemakkelijk zal zien doen!

Gewoonlijk staan ontwerpers te trappelen om de first lady te mogen kleden. Nu is dat niet het geval. Velen weigerden voor Melania te ontwerpen omdat ze hun naam niet willen verbinden aan Trump. Ralph Lauren, ook ontwerper voor Hillary Clinton, was wel bereid om de First Lady van de Verenigde Staten te kleden.

Melania schitterde op de dag van de inauguratie in een poederblauw setje van Ralph Lauren: een knielange jurk en een jasje met driekwartsmouwen. Ook haar lange handschoenen en pumps matchten er perfect mee. Het was een heel klassieke look die erg deed denken aan de stijl van Jackie Kennedy. Melania’s opgestoken haar en het feit dat ze bijna geen juwelen droeg, zette haar eigen schoonheid extra in de kijker.
Je zal haar niet makkelijk zien met een print en meestal hult ze zich in één neutrale kleur. Haar kleding is ook altijd heel strak, wat ze zich kan permitteren met haar perfecte figuur.
Van Melania is bovendien geweten dat ze een erg dure smaak heeft en dat ze dol is op Franse ontwerpers. Haar echtgenoot benadrukt echter steeds het belang om bedrijven van Amerikaanse bodem vooruit te helpen, wat Melania verplicht om voor Amerikaanse ontwerpers te kiezen. Ook de outfit die ze droeg op de dag van Trump’s overwinningsspeech was van de hand van de Amerikaan Ralph Lauren. Wordt hij haar vaste ontwerper?

De meeste first ladies gebruiken de inauguratie als dé gelegenheid om de toon te zetten wat betreft hun stijl. Zo droeg Michelle Obama bij de inhuldiging van haar echtgenoot een mix van duur en goedkoper. Jurk en mantel waren van een Amerikaanse designer, haar accessoires van een voor iedereen toegankelijk label. Michelle koopt regelmatig goedkopere labels, net zoals koningin Maxima en Kate Middleton. Dat zie ik Melania nog niet snel doen.
De meeste first ladies houden het ook bij één ontwerper, maar Michelle haar kledij was afkomstig van verschillende jonge multicuturele ontwerpers, wat een grote steun betekende voor de mode-industrie. Mevrouw Obama weet heel goed wat haar invloed is en gebruikt die ook. Met haar kledingkeuze geeft ze iedereen een kans: man of vrouw, blank of gekleurd, Amerikaans of immigrant.
Verder zagen we haar ook vaak met blote armen en schouders, wat zeker niet evident was voor een first lady! Zo benadrukte ze dat ze bovenal een gewone moeder en vrouw is die ook haar handen uit de mouwen steekt.

Michelle Obama was – na Jacky Kennedy – het grootste stijlicoon onder de first ladies. Zowel Michelle als Melania zijn twee dames met een zeer goede smaak die mooi en elegant gekleed gaan. Toch zijn deze twee totaal verschillend: Michelle is open en toegankelijker terwijl Melania gereserveerder en afstandelijker overkomt.

Advertentie

17 thoughts on “De kledingkeuze van de First Ladies

 1. Samaja schreef:

  Geef mij maar de stijl van Michelle. Melania komt inderdaad koeler en minder toegankelijk naar voren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Het is een echte barbiepop,volgens mij met een knop om aan en af te zetten 😀😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Forever38.com schreef:

  Wat een leuke post zeg ! Ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat kledingkeuzes bewust of onbewust ingezet worden om een statement te maken. Nu je zo schrijft dat Michelle Obama met haar korte mouwen benadrukte dat ze bovenal een gewone moeder en vrouw is die ook haar handen uit de mouwen steekt, kan ik me daar wel in vinden, ja.

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Dank je wel! Het komt er natuurlijk op aan iets neer te zetten zonder dat het opvalt dat er serieus over nagedacht is, maar wees maar zeker dat zulke mensen echt wel met hun imago bezig zijn. Om geloofwaardig over te komen moet het natuurlijk ook bij de persoon passen en dat is bij Michelle helemaal het geval!

   Like

 4. Flavie schreef:

  Ik vind ze ‘te gemaakt’.

  Geliked door 1 persoon

 5. Geef mij maar Michelle. Zij komt heel natuurlijk over al zal er we over nagedacht zijn. Maar bij Melania ziet het er allemaal geforceerd uit . Haar gedragingen en ook haar kledij. Mij moet je niet wijsmaken dat het komt omdat ze nu first lady is. Zij staat al haar hele leven in de kijker eerst als model en later als eega van Trump. Je hebt de flair of je hebt het niet. Melania heeft het niet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hilde schreef:

  Ook bij mij geniet de vorige first lady de voorkeur. Een first lady zoals de huidige die letterlijk zomaar de woorden van een vorige first lady in de mond neemt… een ja-knikker tot in de hoogste graad, mijn aandacht krijgt ze niet.

  Geliked door 1 persoon

 7. Falderie schreef:

  Ik vind dat Melania altijd wel heel mooi gekleed is. Ze is misschien niet zo uitbundig als Obama, maar dat hoeft ook niet perse…De match met haar man, dát begrijp ik dan weer niet… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. kool-family schreef:

  Wat een leuke post! Ik denk dat we haar even tijd gaan moeten geven en over een paar maanden zien we wel hoe ze zich ontpopt als presidentsvrouw. Ons Mathilde was ook niet van in het begin zo modieus.
  Veel liefs
  Kris

  Geliked door 1 persoon

 9. […] een blogje over Melania Trump en de kledingkeuzes van de huidige en de vorige first lady, gaat het vandaag over de film over één van de meest iconische first ladies van Amerika: […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: