Modekleuren voor lente en zomer

Onlangs schreef ik al over “Greenery”, de kleur van het jaar volgens Kleureninstituut Pantone. Twee maal per jaar maken ze ook de tien meest populaire seizoenskleuren bekend. Inspiratie hiervoor werd opgedaan tijdens de New York Fashion Week. Deze tinten zal je niet enkel in de modebranche, maar ook in het interieur tegenkomen. Contact met de natuur is heel belangrijk en groen en blauw zullen dit voorjaar de hoofdrol spelen. We bemerken ook steeds meer kleur en zwart lijkt nu echt op zijn retour. Bovendien zijn de tinten meer helder en levendig dan vorige lente. Ze stralen emotie en vitaliteit uit. Voor iedereen zitten er wel een aantal kleuren tussen. Weet je niet welke jou flatteren , investeer dan eens in een kleurenanalyse. My Color Pasport is een nieuwe en budgetvriendelijke optie. Ik zet de tien tinten van SS 2017 even op een rijtje.

ss2017

Primrose yellow is een zonnige en vrolijke kleur die enthousiasme uitstraalt. Het is het geel van de sleutelbloem, een tint die ons doet verlangen naar de zomer.

Pale dogwood is een zachtroze dat neigt naar nude. Het oogt onschuldig en is één van de rustige kleuren uit het palet.

Hazelnut is nog een neutrale lentekleur die heel makkelijk combineerbaar is met de andere tinten van het seizoen. Het is een basiskleur die heel het jaar door kan gedragen worden.

Island paradise een verfrissend blauw dat laat dromen van blauwe zeeën en witte stranden. Deze naar turquoise neigende kleur straalt optimisme uit.

Greenery, de trendkleur van 2017, is een vrolijk frisgroen. Het is de kleur van de hoop.

Flame zagen we op alle catwalks. Het flamboyante oranje brengt warmte in het zomerpalet. Het is een knalkleur die plezier uitstraalt en bovendien erg mooi is bij een gebruinde huid.

Pink yarrow is een feestelijk fuchsia. Deze energieke kleur maakt ons onmiddellijk gelukkig.

Niagara zal waarschijnlijk de meest voorkomende kleur zijn. Het is een jeansachtig blauw dat rust uitstraalt en heel makkelijk te combineren is. Het is vernoemd naar de  Niagara watervallen.

Kale is de kleur van boerenkool, niet echt een zomerkleur, maar wel gemakkelijk met de andere tinten te combineren. Het verwijst naar het buitenleven, de verbinding met de natuur.

Lapis blue is een stijlvolle, koninklijke tint. Dit diepblauw, dat zijn naam gekregen heeft van de edelsteen lapis lazuli, straalt energie uit. Het is een prima alternatief voor zwart.

Op mijn Pinterest vind je meer foto’s van deze kleuren.

Voor mij is Niagara de mooiste kleur. Welke kiezen jullie?

Advertentie

16 thoughts on “Modekleuren voor lente en zomer

 1. wannderful schreef:

  Ik vind Lapis Blue en Island Paradise erg mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Ik sluit me daarbij aan, ik vind Lapis Blue en Island Paradise het mooist. Het geel vind ik ook heel mooi, maar kledij in die tint vind ik niet bij me passen. Al zou een rok misschien wel kunnen. Of een paar schoenen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Verrassend hoe namen van kleuren kunnen veranderen. De Niagara kleur die jouw voorkeur geniet is een kleur waarnaar ik ook gemakkelijk teruggrijp (blauwe ogen en zo). Voorheen noemde dit ‘blauwgrijs’, wat ik wel toegankelijker vond om te onthouden… Hazelnut (wat ik vooral ken onder de benaming taupe) en pale dogwood (oudroze of nudetinten/poedertinten) genieten ook m’n voorkeur. De felle kleuren iets minder omdat dat minder past bij mijn huidtype en zo. Ik draag vooral waar ik me goed in voel, of dat nu modegebonden is of niet…

  Geliked door 1 persoon

 4. Mrs. Brubeck schreef:

  Heb gisteren bij Vanilia leuke kleedjes in kleur gekocht, lekker knal en fleurig 😀😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik hou van felle kleurtjes , maar als basis kies ik toch voor zachtere kleuren . In dit gamma verkies ik Niagara en lapis blue en verder ben ik dol op rood.

  Geliked door 1 persoon

 6. Voor mij graag een rokje met het kleur Island Paradise :).

  Geliked door 1 persoon

 7. dirk1heidi schreef:

  Wat heerlijke kleuren zijn het meid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Flavie schreef:

  Vind ik ook!

  Geliked door 1 persoon

 9. […] de trendkleuren waarover ik hier al een blogje schreef, wil ik nu de stijltrends aan bod laten […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: