Historische blunder op Oscaruitreiking!

Zondagnacht werden voor de 89e keer de Oscars uitgereikt. Presentator Jimmy Kimmel zou hiervoor 15.000 dollar krijgen! Spijtig genoeg konden we het niet volgen op televisie, maar gelukkig is er internet! De nominaties waren al bekendgemaakt op dinsdag 24 januari en La La Land was de grote Oscarfavoriet met 14 nominaties. Ik had drie genomineerde films gezien: Lion, Jackie en op de valreep La La Land (waarover weldra een review).

Ondanks het feit dat La La Land zes Oscars heeft gewonnen is het voor hen geen onverdeeld succes geworden. Moonlight kreeg immers het meest begeerde beeldje voor Beste Film. Maar wat een vreemde gebeurtenis was dat! Warren Beatty en Faye Dunaway riepen La La Land eerst uit als Beste Film. Beatty had de verkeerde envelop gekregen! “Het gekste Oscarmoment ooit?”, vroeg Emma Stone, in ieder geval een historische blunder!
La La Land had het record van Ben-Hur, Titanic en The Lord of the Rings kunnen evenaren door 11 Oscars te winnen, helaas…
“Beste Regisseur” werd de 32-jarige Damien Chazelle van La La Land. Hij werd daarmee de jongste regisseur die ooit een Oscar won.

De politieke statements bleven beperkt. Jimmy Fallon heeft enkele grapjes gemaakt, o.a. over Meryl Streep en het gebeuren op de Golden Globes.
De Iraanse regisseur Asghar Farhadi, die het beeldje kreeg voor Beste Buitenlandse Film, kwam  niet opdagen als reactie op het inreisverbod van Trump, maar liet wel een boodschap voorlezen.
Dit was zijn tweede Oscar nadat hij in 2012 Rundskop van de overwinning hield.

Na de kritiek van vorig jaar kunnen we ook stellen dat de Oscars ook niet meer zo blank zijn.
De bijrollen werden immers gewonnen door een Afro-Amerikaanse acteur en actrice.
Moonlight gaat over een zwarte jongentje dat worstelt met zijn seksualiteit.

Op de Oscars gaat het niet enkel om de films. De actrices proberen de aandacht van de pers te trekken met hun adembenemende jurken. En dat is voor mij, als styliste, natuurlijk een moment om naar uit te kijken! Halle Berry droeg een prachtige asymmetrische jurk van Versace. De jurk van Emma Stone was van Givenchy en deed denken aan de glamour van vroeger. Nicole Kidman droeg een sobere stijlvolle Armani-jurk. Meryl Streep koos, na het debacle met Karl Lagerfeld, voor een jurk met blote schouders van Elie Saab. Het was gedurfd voor haar leeftijd, maar wel mooi. Ik vond het alleen spijtig dat haar kapsel niet was opgestoken.

 

6 thoughts on “Historische blunder op Oscaruitreiking!

 1. Samaja schreef:

  Ik vond de jurk van Halle Berry echt prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Falderie schreef:

  Behalve de hele hetze over de blunder heb ik niet veel meegepikt van de Oscars… Volgend jaar beter!

  Geliked door 1 persoon

 3. els schreef:

  Ik blijf fan van een sobere zwarte jurk.
  Goud en glitter zijn niet mijn ding 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. dirk1heidi schreef:

  Heb het gezien in het nieuws echt helaaris hoe kan dat nu gebeuren als die koffertjes met de uitslagen ganse tijd bewaakt zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: