Een bezoek aan de Goed Gevoel Ladies Fair

Zondag bezochten we de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent. Voor sommige workshops diende je in te schrijven – wat vooraf online kon! – en anderen waren vrij toegankelijk.

Toen we aankwamen werd op het podium een gerecht klaargemaakt dat viel onder  “Gezond koken in 20 minuten”. Het was een vegetarisch onepotpasta-gerecht met courgette en champignons. Met deze manier van koken ben ik inmiddels al vertrouwd: snel, supergemakkelijk, weinig afwas en lekker! Ik ga het zeker eens proberen. 15 gram is een culinair platform waar je meer dan 2000 gerechtjes kan vinden. Bovendien kan je er foodboxen bestellen zonder abonnement!

Daarna was het de beurt aan blogster Karolien van Karola’s Kitchen met een workshop over granola. Het ging niet over hoe je granola maakt, maar Karolien liet ons zien dat je het niet enkel bij het ontbijt kan gebruiken. Ze maakte er een hapje en een dessertje mee en die waren beiden makkelijk en superlekker!

Pieter-Jan Lint herkenden we van het paleo-concept uit Mijn Pop-uprestaurant 2015. Het is een jonge kok die uiterst gepassioneerd is door de gezonde plantaardige keuken en de superfoods. Het was echt tof om hem bezig te zien!

We keken erg uit naar de Italiaanse kookworkshop met Isabella Cozzi.  Zij leerde ons zelf ravioli maken met truffelpesto en worst. Isabella heeft Italiaanse roots, haar vader is Italiaan. Ze heeft ondertussen al vier boeken uitgebracht over de heerlijke Italiaanse keuken.


Sarah Miny gaf een workshop over “sjaaltjes knopen”. Ze is net als ik kleur- en stijlconsulente, maar heeft zich echt gespecialiseerd in wat je allemaal kan doen met sjaaltjes. Je kan ze knopen om je hals, in je haar, je kan er een zomers vestje mee maken en zelfs een handtas!

gg3

Er werden verschillende theeworkshops georganiseerd en wij hadden ons ingeschreven voor “Thee & infusies, what’s the deal?” Stijn en Niels lieten ons kennismaken met het gamma van Or Tea en brachten ons heel wat bij over thee. We proefden uiteraard verschillende smaken, waaronder  Yin Yang, voor mij de meest speciale: een zwarte thee met koffiebonen en karamel.

gg20Ook Toerisme Limburg was op de beurs aanwezig. De enige provincie die haar aanbod in de kijker zette! Is dat geen gemiste kans voor de andere provincies? Ze boden hun vakantiegids aan en een leuke appel! Ik wil binnenkort eens naar de bloesems gaan kijken in Limburg!

Een bezoek aan de stand van Yakult was ook heel interessant! We maakten er kennis met de wereld van de micro-organismen. Bacteriën worden vaak enkel gelinkt aan ziektes en infecties, maar sommigen hebben we echt wel nodig.  We proefden Yakult Plus, waar vitamine C en vezels zijn aan toegevoegd.

Verder waren er nog heel wat andere dingen te beleven op deze Ladies Fair, maar je moet uiteraard een keuze maken! Bij het verlaten van de beurs kregen we nog een goedgevulde goodie-bag en als abonnee kreeg ik nog een douchefoam van Kneipp. Het was een heel leuke dag en de organisatie was super! Volgend jaar keren we zeker terug!

Advertentie

11 thoughts on “Een bezoek aan de Goed Gevoel Ladies Fair

 1. kool-family schreef:

  Leuke uitstap! Ik ben naar de eerste editie geweest en toen was het nog niet veel soeps, maar dat is duidelijk al helemaal veranderd…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik mocht niet binnen omdat ik er niet vrouwelijk genoeg uitzie.
  Discriminatie !!

  Geliked door 1 persoon

 3. dirk1heidi schreef:

  Wat leuk om dat eens mee te maken.
  Was zo te zien een fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie schreef:

  Ik ben ook geweest, voor het eerst en vond het leuk om te doen, volgend jaar willen we zeker teruggaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hilde schreef:

  Helaas heb ik het dit jaar gemist (maanden op voorhand gedacht: dat weekend wil ik erheen en als puntje bij paaltje kwam was het alweer voorbij). Gelukkig komt dit jaarlijks terug en is er deze post om er toch op een of andere manier mee van te kunnen genieten. Altijd leuk zo’n feedback 🙂 .

  Geliked door 1 persoon

 6. […] de Goed Gevoel beurs volgden we de lezing “Thee & infusies: what’s the deal?“ Stijn van Or Tea leerde ons […]

  Like

 7. […] Twee jaar geleden was de eerste keer dat ik naar de Goed Gevoel Ladies Fair ging en dat vond ik toen super! Deze keer was ik een beetje te laat om in te schrijven voor de workshops waardoor er al verschillende volzet waren. Toch hadden we een leuke dag en keerden huiswaarts met een goedgevulde goodiebag! […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: