Wat konden we in hemelsnaam doen in Tilques ???

Ik had een weekendje Tilques vastgelegd, maar eigenlijk niet gekeken wat er in de buurt te doen was… Viel dat even tegen!

Ik ontdekte twee musea over vliegende bommen uit de Tweede Wereldoorlog en verder kon je de Clairmarais bezoeken, een moerassig gebied. Maar om heel eerlijk te zijn, interesseerden geen van beiden ons! De stad Saint-Omer lag in de buurt, maar ook die bleek niet echt interessant. We hebben er wel een kleine wandeling gemaakt langs de kathedraal, maar het is zeker geen stad die ik zou aanraden om te bezoeken.

Toen ontdekte ik het bekende Christal d’Arques. Het is de grootste kristalfabriek ter wereld en er worden geleide bezoeken georganiseerd! Dat leek me wel wat… Bleek het toch net dat weekend niet mogelijk omdat er in Rijsel een grote toerismebeurs plaatsvond en ze daar aanwezig waren…

Vandaar dat we bij ons vertrek de koekjesfabriek van Jules Destrooper in Lo-Reninge hebben bezocht (want hoe moesten we onze drie dagen anders invullen?)

Omdat het weer niet schitterend was zijn we dan toch maar het Maison du Marais gaan bezoeken. Het Huis van het Moeras is eigenlijk een museum dat geopend werd in 2014. Het laat de geschiedenis van het gebied zien en hoe de bewoners leefden en werkten. We zagen er onder andere hoe witloof geteeld werd. Ook de planten en de dieren die er te vinden zijn, kwamen aan bod. Je kon er ook met platte boten of bacoves – zoals je er hieronder één ziet – door de moerassen varen, maar dat hebben we niet gedaan vanwege het miezerige weer. Al bij al was het best interessant. Er was nog een klein hoekje waar je wat kon drinken, heel gemoedelijk en gezellig. Eigenlijk hebben we er een fijne namiddag gehad, wat we helemaal niet verwacht hadden!

Ondanks het feit dat we geen dingen bezocht hebben die ons echt interesseerden, hebben we toch een leuk kasteelweekend beleefd!

Advertenties

8 thoughts on “Wat konden we in hemelsnaam doen in Tilques ???

 1. kaybe610 schreef:

  Mjah… die streek heeft inderdaad niet zo veel te bieden! Goed dat jullie er toch het beste van hebben gemaakt 🙂 Groetjes, Kathleen

  Liked by 1 persoon

 2. Er gewoon eens op uit trekken is voor ons vaak al genoeg. Geen zorgen om ons heen, onszelf eens verwennen,…

  Liked by 1 persoon

 3. Flavie schreef:

  Gelukkig viel het allemaal nog goed mee 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. dirk1heidi schreef:

  Pff … Jeetje zo weinig te bezichtigen.
  Gelukkig heb je der toch nog ietsje gedaan.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: