Start van het toeristisch seizoen in Nice!

nice2Gewoonlijk gaan we in september een weekje naar Nice. Dit jaar gingen we al eind april. En ook dit jaar verbleven we weer in een leuk appartementje op de Promenade des Anglais met zicht op de Middellandse Zee. Het weer was iets minder: we hadden ongeveer twee dagen regen, maar deze werden wel ruimschoots gecompenseerd door het schitterende zomerweer van de laatste twee dagen.

Aan het einde van onze vakantie leek het ook alsof het toeristische seizoen in Nice pas écht van start ging. Op Place Masséna heerste er – nog meer dan helemaal in het begin van onze vakantie – een gezellige drukte: een pianist begon in het midden van het plein te spelen, terwijl even verder – tot groot jolijt van de allerkleinsten – een man bellen stond te blazen. Skatende jongeren zakten af naar de Promenade des Anglais om daar hun kunstjes op te voeren en verspreid over de hele Promenade klonk er muziek van straatmuzikanten (gitaristen, saxofonisten…) die wat geld probeerden te verdienen. Op zee vaarden ook veel meer boten uit dan helemaal in het begin van onze vakantie.

Nice is met grote werken bezig. Op de Promenade des Anglais komt een tramlijn die de luchthaven met de haven verbindt. Na de aanslag van vorig jaar is veiligheid prioritair. Daarom zal men eveneens werken uitvoeren om inrijding op het voetpad te voorkomen. De beveiligingswerken zouden klaar zijn tegen juli 2017, de tramlijn tegen eind 2018.

nice1

Onze terugvlucht was om 21.50 uur, maar we moesten tegen de middag ons appartement verlaten omdat er nieuwe huurders kwamen. Onze koffers konden we ook niet in het immokantoor zetten omdat dat in het weekend gesloten was. Ze verwezen ons wel door naar de conciergerie Fivestar Service (34, rue de la Buffa) waar we onze koffers voor 5 euro per stuk in bewaring konden geven zodat we toch nog goed van onze laatste dag konden genieten.

Gewoonlijk maken we een aantal trips in de omgeving van Nice. Zo bezochten we in het verleden al Antibes, Cannes, Monaco, Saint-Paul-de-Vence, Cagnes, Cap Ferrat en Grasse. Dit jaar zijn we echter niet buiten Nice geweest. Wat we er deden, lezen jullie hier binnenkort!

 

Advertentie

7 thoughts on “Start van het toeristisch seizoen in Nice!

 1. Samaja schreef:

  Leuk! Ik ben al benieuwd naar meer :-).

  Geliked door 1 persoon

 2. sandravda schreef:

  Inderdaad, de twee laatste dagen waren echte zomerdagen!

  Like

 3. dirk1heidi schreef:

  wat prachtig

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie schreef:

  Ik was er jaren geleden, ik wil er zeker nog eens naartoe, het is mooi daar!

  Geliked door 1 persoon

 5. […] ons verblijf in Nice besloten we de kloostertuin in Cimiez te bezoeken. Bus 15 bracht er ons naartoe. Cimiez is één […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: