Cimiez: de heuvel in Nice die je moet ontdekken!

Tijdens ons verblijf in Nice besloten we de kloostertuin in Cimiez te bezoeken. Bus 15 bracht er ons naartoe. Cimiez is één van de chiquere wijken in Nice en ligt op een heuvel een beetje meer landinwaarts. In de 19e eeuw bouwden de rijke toeristen – ook koningen en keizers – er hun paleizen. Queen Victoria logeerde er vaak in haar winterverblijf Regina. Vele van deze huizen zijn ondertussen veranderd in luxueuze appartementen.

 

 

Het Benedictijnenklooster van Cimiez dateert van de 9e eeuw, maar vanaf de 16e eeuw werd het een Franciscanenklooster. Het museum was gesloten, maar we hebben wel een klein stukje van het klooster kunnen zien. Het was erg kleurrijk zoals vele plaatsen in Nice. Caroline bemerkte er een schattig beeldje van een engeltje. De prachtige tuin, waar we uiteindelijk voor gekomen waren, stond in volle bloei. Indien het zonniger en minder winderig zou geweest zijn, hadden we ons vast op een bankje gezet met een boek. Het leek me een ongelooflijk rustgevende plek en bovendien bood de tuin een schitterend uitzicht op Nice en omgeving!

 

Ernaast ligt Musée Matisse wat we in het verleden reeds bezochten. Het is gehuisvest in een 17e eeuwse villa, gelegen in een prachtige tuin met olijfgaard die vrij toegankelijk is en waar het heel gezellig vertoeven is. Inmiddels was de zon erdoor gekomen, de wind gaan liggen en had ik zin in koffie! Op het terrasje keken we naar de duiven die gevoederd werden, naar de oude mannen die er jeu de boules speelden en naar de beelden. Heerlijk!

Naast Musée Matisse ligt een opgravingsterrein met ruïnes van een Romeinse nederzetting en een archeologisch museum. Je kan er de thermen zien uit de 3e eeuw na Christus en een Romeins amfitheater. Dat is misschien iets voor een volgende keer…

Ik vond het leuk om nog eens naar het mooie Cimiez te gaan. Je komt er precies in een andere wereld terecht en beseft dat Nice een stad is, terwijl in Cimiez het leven langzaam verder kabbelt.

Advertentie

8 thoughts on “Cimiez: de heuvel in Nice die je moet ontdekken!

 1. beaunino schreef:

  Erg mooi. Zen. De rozen staan daar trouwens al mooi in bloei.

  Geliked door 1 persoon

 2. dirk1heidi schreef:

  Wat ziet der ongelooflijk mooi uit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Van Cimiez had ik nog nooit gehoord. Zoals jij het hier omschrijft met alles wat je er hebt kunnen bewonderen en observeren zou ik er zò meteen naartoe trekken. Ik vind kloosters en tuinen ook heerlijke plekken om te vertoeven, zo rustgevend! Die mooie foto’s zeggen ook alles Sandra.

  Like

 4. Flavie schreef:

  Hele mooie streek!

  Geliked door 1 persoon

 5. […] moois en interessants te bieden binnen een kleinere straal en wil je toch wat verder gaan, vind ik de wijk Cimiez veel […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: