Nieuwe Première Dame: Brigitte Macron

In tegenstelling tot de First Lady van de Verenigde Staten, heeft de Première Dame in Frankrijk geen officiële rol. Hier wil kersvers president Emanuelle Macron werk van maken want hij wil zijn Brigitte aan zijn zijde. Ondanks het feit dat ze over een positief imago beschikt, wil 68% van de Fransen geen officiële “Première Dame” maar dat heeft niets met Brigitte te maken. Ze zou haar rol nochtans graag invullen naar het voorbeeld van Michelle Obama, met een duidelijke klemtoon op onderwijs, mensen met een beperking, cultuur en vrouwenwelzijn.

Brigitte Macron werd geboren als Brigitte Trogneux in Amiens. De lerares trouwde in 1974 met bankier Auzière en ze kregen samen drie kinderen. Dochter Laurence heeft nog met Macron in de klas gezeten en kwam thuis over hem vertellen: “die rare gast die alles weet over alles”. In 2006 scheidde ze van Auzière om in 2007 met Macron te trouwen. Het opmerkelijk liefdesverhaal van de nieuwe president en zijn 24 jaar oudere echtgenote is alom gekend.

Brigitte lijkt veel jonger dan ze in werkelijkheid is. Op haar 63e is ze nog steeds een mooie verschijning met een blonde carré, een gebruinde huid, sprankelende blauwe ogen en een mooi figuur. Deze energieke en vaak glimlachende dame respecteert haar leeftijd maar ontzegt zich geen moderne kledij. Voor haar publieke optredens krijgt ze vaak kleren in bruikleen van Louis Vuitton. Delphine Arnault – dochter van de grote baas van LVMH – is haar vriendin en adviseert bij de kledingkeuze. Brigitte draagt vaak skinny broeken (in leer of jeans) en korte jurkjes. Ze heeft een dure smaak, maar houdt wel van een eenvoudige snit. De vraag is: blijft ze haar jonge en vrije kledingstijl aanhouden of gaat ze ook inbinden zoals we onder andere bij Kate Middleton hebben gezien?

Ik heb wat foto’s bekeken en dit is me opgevallen.
Blauw is haar kleur; ze draagt het vaak en het staat haar prachtig. Het is ook een kleur die voor alle gelegenheden gepast is.
Verder houdt ze overduidelijk van ritsen, skinny broeken en korte jurkjes met blote armen.

Wat gaat ze misschien wel aanpassen nu ze in het Elysée woont?
Brigitte houdt van een beetje rock ’n roll, maar dat kan ze best beperken tot een accessoire. Een perfecto kan eigenlijk niet meer bij publieke optredens.
Een trend die ze al langer volgt, is haar garderobe een tweede leven geven en dus meerdere malen dragen.
Panty’s zijn zeker een must onder haar kleedjes die beter ook niet meer zo kort zijn en een mouwtje hebben.

In ieder geval ben ik erg benieuwd hoe de kledingstijl van Brigitte Macron gaat evolueren.

Advertentie

3 thoughts on “Nieuwe Première Dame: Brigitte Macron

  1. Haar kledingsstijl interesseert me niet echt, eerder de manier waarop ze met haar functie zal omgaan. Ze zal ons niet ontgoochelen, denk ik.

    Geliked door 1 persoon

  2. Flavie schreef:

    Een modieuze madam!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: