Geen Parijs zonder Montmartre!

We besloten om tijdens onze Roland Garros trip ook twee dagen uit te trekken om de stad Parijs zelf te bezoeken.

SACRE2

Montmartre stond als eerste op het programma, voor mij toch één van de mooiste buurten in Parijs. De prachtige witte kleur van de Sacre Coeur stak fel af tegen de staalblauwe lucht. Omdat het zo warm was, had mijn dochter een short en t-shirt met korte mouwen aangedaan (dus bedekte schouders). Vanwege de short werd haar (en uiteraard veel andere mensen die dag) de toegang tot de kerk geweigerd. Mensen die een trui rond hun middel bonden, mochten wel binnen. Maar omdat het meer dan 30° was, hadden wij geen sjaal, trui of vestje bij.  Caroline geeft echter niet zo snel op… Onder haar t-shirt droeg ze een topje met spaghettibandjes. Ze besloot dat naar beneden te trekken en het zo als rokje te laten fungeren. Een Parijse vrouw die het tafereel gade sloeg, stak haar duim op en wenste ons succes! Tegen de zin van mevrouw zuurpruim werden we toch binnen gelaten. Na het bezoek aan de basiliek, zetten we ons op de trappen en luisterden er naar de muzikant die prachtige muziek speelde, voornamelijk klassieke Franse chansons en het wondermooie Halleluja van Leonard Cohen.

SACRE3

Daarna besloten we op zoek te gaan naar de Moulin Rouge. Deze is gelegen aan de Boulevard de Clichy, een drukke laan vol pin-upwinkels, geen echt leuke buurt. Het was er erg druk, alle mensen wilden immers een foto nemen van het befaamde cabaret dat in 1889 werd opgericht..

MOULIN1

Op Place Dalida zagen we het standbeeld van de beroemde zangeres die heel lang in Montmartre heeft gewoond en er ook is gestorven. De Frans-Egyptische Dalida (1933-1987) werd gezien als één van de belangrijkste Franse zangeressen van de 20e eeuw. Haar privéleven was veel minder rooskleurig en in 1987 maakte ze een einde aan haar leven.

We zetten onze weg verder naar Avenue Junot, een mooie, maar ook dure straat in Montmartre. Op het einde kwamen we aan Villa Leandre. Dit is geen villa, maar een klein doodlopend straatje. In verschillende reisgidsen had ik gelezen dat dit één van de mooiste steegjes van Parijs was met villa’s in Engelse stijl. Het is een oase van rust in de drukke stad.
Op de hoek van Avenue Junot en Villa Leandre bevindt zich Marcel, een café in New Yorkse style dat heel populair is. Ik had er graag iets gegeten, maar ook al waren we er vrij vroeg, alles was volzet. Wil je er iets eten, dien je op voorhand je tafeltje te reserveren.
Villa Leandre is een mooi straatje, maar eerlijk gezegd vond ik het de omweg niet waard omdat we bij Marcel geen plaatsje hadden kunnen bemachtigen.

Deze keer hebben we in Montmartre weer een aantal leuke en nieuwe plaatsen (her)ontdekt! Later toon ik jullie wat we nog in Parijs bezochten.

 

Advertentie

8 thoughts on “Geen Parijs zonder Montmartre!

 1. Ik durf het bijna niet zeggen, maar het Montmartre hebben we nog nooit bezocht…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb dit hier graag gelezen. Het is immers héél lang geleden dat ik daar heb rondgelopen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Het moet zowat van in m’n middelbare schooltijd geleden zijn dat ik Parijs nog eens heb bezocht. Montmartre vond ik toen ook al zo’n gezellige buurt. Met de straatartiesten die toen een diepe indruk op me hebben nagelaten herinner ik me zo. Die rustige steegjes in Engelse stijl die je hier omschrijft trekken me nu ook wel aan, Sandra. En goed gevonden van de dochter, die truc om toch binnen te mogen in de basiliek. Bij het lezen hoorde ik zo het Hallelujah van Leonard Cohen zelf al weerklinken. Leuke post, ik zou zò vertrekken ;-). Ik kijk alvast uit naar je latere post voor het vervolg :-).

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Dank je wel! Het was bij mij een 5-tal jaren geleden dat ik nog in Parijs was. Dat was toen een begeleide parfumreis (heel interessant), maar we hebben toen enkel maar parfumwinkels bezocht. Deze keer hebben we een aantal klassiekers gedaan, aangevuld met voor ons een aantal nieuwe dingen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: