La Terrazza aan de Paalse Plas

Voor de Nationale Feestdag werd stralend weer voorspeld en daarom besloten we een bezoekje te brengen aan de zomerbar van Chloë & Magali: La Terrazza,
Na hun overwinning met Strowbowli in “Mijn Pop-Uprestaurant 2016” hebben de zusjes niet stilgezeten. Zo brachten ze al hun eerste kookboek “Bowl Food” uit en daar is het niet bij gebleven… Na een pop-up in de Japanse Tuin in Hasselt eerder dit jaar, zijn ze nu toe aan hun volgende project: La Terrazza.

pp10

Deze zomerbar is prachtig gelegen op het dakterras van Millenium Golf in het Limburgse Paal. Vanop het dakterras heb je een prachtig zicht over de Paalse Plas en het golfterrein. Het is een groot terras met verschillende zitmogelijkheden: loungesets, hoge tafels en lange tafels. We besloten ons in een loungehoekje te zetten. Na de kaart bekeken te hebben, merkten we dat de prijzen uitgedrukt werden in bonnetjes van 2 euro. Bonnetjes kopen bleek niet nodig te zijn, dat is enkel voor wanneer het erg druk is (vermoedelijk ‘s avonds). Wel diende je de drankjes zelf aan de bar te gaan halen. Er is een beperkte, maar zeer aantrekkelijke selectie van koude hapjes die altijd beschikbaar zijn: antipasti freddo platter, salami, olijfjes,… Het aanbod van warme tapas wordt regelmatig aangepast. Toen wij er waren kon je kiezen uit nacho’s, arrosticini en lamsspiesjes.

Het bord antipasti leek ons heel lekker, maar aangezien we eerder kleine eters zijn en toch van de ware kookkunsten van Chloë wilden genieten, kozen we voor de nacho’s met pulled pork, zure room en tomaat. Hoewel de zaak al drie kwartier geopend was toen wij onze keuze hadden gemaakt, was enkel het koude aanbod nog maar beschikbaar. We besloten met een drankje te starten en nog eventjes te wachten. Toen we met drankjes in de hand terug naar ons gezellig plekje onder de parasol wilden gaan, bleek dit jammer genoeg al ingenomen te zijn door andere mensen. Het spreekt voor zich dat iedereen liever op een gemakkelijke bank onder een parasol wil zitten op een warme zomerdag. Wij vinden het dan ook een gemiste kans dat er niet wat meer loungesets (en parasols) beschikbaar waren.

PP15

Omdat we honger hadden, bestelden we uiteindelijk voor elk een portie nacho’s. Ze werden geserveerd in mooie stevige kartonnen bowls met houten vorkjes en mesjes. Eigenlijk zag je op het eerste zicht niet eens dat het karton was! De pulled pork was heerlijk! De salsa met de zure room, tomaatjes en kruiden proefden heel fris en zomers. Je kan ze gemakkelijk sharen, want er werden telkens 2 vorkjes en mesjes bij gegeven. Hoewel dit gerecht niet meteen iets is dat ik normaal zou bestellen, vond ik het wel lekker! Voor mijn dochter viel het echter een stuk minder in de smaak omdat de koriander, wat zij niet zo graag lust, voor haar net té aanwezig was.

Het is echt een prachtige locatie! Ondanks dat het meisje achter de bar heel vriendelijk was, vonden we het wel spijtig dat Magali, net toen wij er waren, niet aanwezig was.

De zomerbar is nog tot eind augustus open op zonnige dagen.

8 thoughts on “La Terrazza aan de Paalse Plas

  1. Ik wil er ook naartoe 🙂 !!

    Geliked door 1 persoon

  2. kool-family schreef:

    Mooie review. Ik ben één van die mensen die nooit naar mijn pop-up-restaurant keek, maar het concept lijkt wel leuk. Inderdaad jammer dat het gezicht van de bar er net niet was… Dat is jammer genoeg wel op veel plaatsen zo. Nachos zien er wel lekker uit, maar waarom eigenlijk in karton?

    Geliked door 1 persoon

    • sandravda schreef:

      Inderdaad spijtig van dat karton, maar ik denk dat het uit praktische overwegingen was. Ik heb er een kleine vaatwasmachine gezien waaruit enkel glazen kwamen. Het is gesitueerd op een dak en ik veronderstel dat ze moeten roeien met de riemen die ze hebben…

      Geliked door 1 persoon

  3. Mrs. Brubeck schreef:

    Die houten vorken zijn voor mij een absolute afknapper, net zoals de borden. En die koriander dat is moeilijk, veel mensen houden er helemaal niet van.
    Wel mooie locatie!

    Geliked door 1 persoon

  4. Hilde schreef:

    Chloë en Magali…ik vroeg me al een hele tijd af hoe het daarmee was. Jij reikt hier het antwoord aan 🙂 . Een adresje dat me zeker ook zou aanspreken, alweer eentje bij op m’n lijstje.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie