Kumpir: Turkse fastfood

Laatst trok ik met dochterlief en een vriendin van haar naar Antwerpen. We zouden gevulde aardappelen gaan eten bij Kumpir Eethuis, een Turkse zaak in de Hoogstraat in Antwerpen.
Ik vond het raar om aardappelen te eten in een Turks eethuisje; aardappelen zijn voor mij immers typisch Belgisch!

Kumpir Eethuis is een basic ingericht restaurant, heel netjes en met een erg vriendelijke bediening. De ramen tot op de grond stonden volledig open en zo had je ondanks het feit dat het er vrij klein was toch geen benepen gevoel. Rond één uur zat de zaak helemaal vol! Wat me opviel was het uiteenlopende publiek: van jongelui tot gepensioneerden.

“Kumpir” is een Turks fastfoodgerecht. Het is een extra grote aardappel die in de oven wordt gepoft, vervolgens wordt hij in twee gesneden, gevuld met boter en kaas en ingrediënten van jouw keuze. Dit kan zowel met vlees, vis als vegetarisch. Op de kaart staan ontzettend veel verschillende mogelijkheden. De vriendin en ik gingen voor room en spinazie terwijl de dochter opteerde voor gewokte groenten (volgens mij uit blik). Naast de aardappel lag ook nog een klein vers slaatje. Ik lust heel graag slaatjes, maar voor mij hoefde dat er eigenlijk niet bij.

De porties zijn enorm groot en voor ongeveer 10 euro heb je je buikje rond gegeten (drank inbegrepen). Ik ben blij dat ik weer iets nieuws ontdekt heb, maar verkies in deze prijscategorie toch een “hautedog” bij Würst!

6 thoughts on “Kumpir: Turkse fastfood

 1. Die met spinazie lijkt me een goed idee! Ik eet zo al graag gepofte aardappelen. Morgen probeer ik het uit! Met een paar blokjes gebakken kip erbij een volwaardige maaltijd lijkt me.

  Liked by 1 persoon

 2. dirk1heidi schreef:

  Ziet der echt lekker uit…

  Liked by 1 persoon

 3. Hilde schreef:

  Iets soortgelijk heb ik vermoedelijk al eens gegeten in Barcelona, al zal de vulling ongetwijfeld daar anders worden bereid. Leuke tip weer Sandra.

  Liked by 1 persoon

 4. Florentine schreef:

  I love it! Het ziet er zo goed uit ❤

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: