Heerlijk lachen met “BRASSCHAATSE HUISVROUWEN” !

brasschaat1

Vrijdag gingen we naar de première van “Brasschaatse Huisvrouwen” in Theater Elcerlyc in Antwerpen.

Het theaterstuk gaat over vijf welgestelde vriendinnen uit Brasschaat. Maandelijks organiseert één van hen een etentje met een centrale gast. Uiteraard worden geld nog moeite gespaard om de strafste “gast” uit te nodigen die liever nog dan een BV een internationale celebrity is!
De vijf vriendinnen worden vertolkt door gastvrouw van dienst Katrien Debecker (die we nog kennen als June uit Familie), Kadèr Gürbüz (bekend van o.a. Flikken), de Nederlandse Martine Dejager (voor mij een totaal onbekende), Leen Dendievel (Kaat uit Thuis) en Myriam Bronzwaar (eveneens bekend uit Thuis). De butler van dienst is Guillaume Devos. De mystery guest is niemand minder dan Ronn Moss of de vroegere “Ridge Forrester” uit “The Bold and the Beautiful”.
Ik dacht eigenlijk dat het verschil tussen de acteerprestaties van de acteurs van de Lage Landen en de wereldbefaamde Ronn Moss ontzettend groot zou zijn, maar onze eigen acteurs moesten zeker niet onderdoen voor de Amerikaan!

Uiteraard werd er heel wat Engels gesproken tijdens de voorstelling, maar dat werd op een heel leuke manier opgelost voor zij die dit niet zouden begrijpen. De actrices wezen elkaar tijdens het stuk op de vertaalbalk die zich boven de scène bevond, zodat het publiek dit zeker van bij het begin doorhad.

Het theaterstuk puilde uit van de grappige, stereotype personages. In het rijke Brasschaat leven heel wat vermogende Nederlanders, zo ook de volslanke Renske (Dejager) die over een dijk van een zangstem blijkt te beschikken. Een rijke Russin mocht ook niet ontbreken: Dendievel geeft gestalte aan de brute, kordate Svetlana Petrova, die haar eigen vodka meebrengt. De grootste drinker bleek echter de aan Chardonnay verslaafde blondine van het gezelschap, die vertolkt werd door Bronzwaar.

brasschaat2We hadden de auto geparkeerd op de Oudevaartplaats en waren zo vlakbij het theater.
Tijdens de pauze stond aan de uitgang van de zaal een kar waar je ijsjes kon verkrijgen (echte nostalgie!). Om iets te drinken diende je wel jetons te kopen via een apparaat dat enkel maar biljetten accepteerde.
De foto’s zijn gemaakt door Caroline (die van mij waren niet gelukt 🙂 )

Het was een heerlijk ontspannend stuk waarin de intriges elkaar in sneltempo opvolgden. Deze komedie, waarmee wij ontzettend veel gelachen hebben, bezorgde ons een erg leuke avond!

 

 

Advertentie

5 thoughts on “Heerlijk lachen met “BRASSCHAATSE HUISVROUWEN” !

 1. Ik kan ook echt genieten van een dergelijk theater!

  Geliked door 1 persoon

 2. dirk1heidi schreef:

  Wat leuk is dat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ivo De Grande schreef:

  Geen al te sterke verhaallijn maar wél erg goede acteerprestaties.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: