FEELING FORWARD: “WAT IS STIJL ?” – LENE KEMPS

ffçVorige week donderdag startte het maandblad Feeling met een nieuw concept: “Feeling Forward”. We werden ontvangen met een glaasje bubbels en heerlijke hapjes! Hoofdredactrice An Brouckmans legde ons het concept uit. Het doel is om de lezers te inspireren, te verwennen en te verbinden. Iedere maand nodigen ze een spreker uit voor een lezing/workshop op een mooie locatie.

De eerste sessie vond plaats in de prachtige Bourlaschouwburg in Antwerpen en Lene Kemps mocht de spits afbijten. Ze is senior fashion writer en was vroeger nog hoofdredactrice bij Feeling. Het thema van de avond was: “Wat is Stijl?” en daar moest ik uiteraard naartoe!

Lene verduidelijkte het verschil tussen mode en stijl: mode hangt in de winkels en bij stijl zal de kledij de persoonlijkheid van iemand benadrukken.
Om stijlvol te zijn heb je ook geen enorme kleerkast nodig. Project 333 illustreert dit: met 33 kledingstukken en accessoires 3 maanden rondkomen, m.a.w. het capsuleconcept.

Een individuele stijl ontwikkelen doe je niet op één twee drie. Lene beklemtoonde dat alles start bij enerzijds het weten welke kleuren je goed staan en anderzijds een goed zicht hebben op je figuur. Ze raadde aan om bij twijfel een beroep te doen op een kleur- en stijlconsulente (dank je Lene 😊) Van daaruit kan je dan starten. Stijl is bovendien iets dat evolueert.

Stijl is het beeld van iemand dat in je hoofd zit, de signatuur van die persoon. Soms kan dat gaan om een kleur of een accessoire die die persoon bijna altijd draagt (denk aan Jackie Kennedy en haar zonnebril). Daarom is het ook zo belangrijk dat je kleding en je accessoires bij jou en je persoonlijkheid passen. Stijlloze mensen hebben kleding aan. Bij mensen met stijl gaan de kleding en de persoon versmelten.

Stijlvol gaat heel vaak gepaard met eenvoud, met dingen weglaten. Om stijlvol te zijn is het belangrijk te weten wie je bent en te beseffen dat het een werk in wording is. Aan de hand van foto’s van vrouwelijke stijliconen illustreerde Lene dit alles en met haar kennis en ervaring was zij hiervoor de ideale spreker. Ze sloot af met de woorden: “durf, experimenteer, blijf jezelf en don’t worry!”ffà

Na de lezing kon je nog napraten met Lene en een aantal mensen van Feeling.
Bij het naar huis gaan, kregen we allemaal nog een leuke goodiebag mee.
Ik vond het een erg geslaagde avond die zijn geld zeker waard was!
Volgende maanden zijn Goedele Leyssen, Ianka Fleerackers en Pascale Naessens aan de beurt!

 

Advertentie

5 thoughts on “FEELING FORWARD: “WAT IS STIJL ?” – LENE KEMPS

  1. Waarom werd ik weer niet uitgenodigd?

    Geliked door 2 people

  2. […] boek zat in de goodiebag bij Feeling Forward. Het had een leuke titel, dus ik was benieuwd… “Altijd een Parisienne…” werd geschreven […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: