Restaurant L’Histoire in Boechout

lier2Voor de 89ste verjaardag van mijn moeder gingen we eten bij L’Histoire in Boechout. Het restaurant heeft een ruime parking en een groot terras. Helaas liet het weer het niet toe om daarvan te genieten, maar binnen is het ook erg gezellig. We werden hartelijk ontvangen in de herenhoeve uit 1885 die eigentijds werd gerestaureerd. Tot voor kort behoorde de zaak toe aan de eigenaars van Brasserie Condacum uit Kontich.

LIER5

Bij de cava werden er olijfjes op tafel gezet en we konden kiezen tussen lekker wit of donkerbruin brood met tzatziki. Als amuse kregen we een champignonsoepje. Voor zo een grote zaak is de kaart niet heel uitgebreid, maar daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik verwacht dan wel dat het heel vers en lekker bereid is en dat was ook zo!

LIER3Mijn keuze viel op een babykreeftje gegrild op de Green Egg met gegrilde limoen en salieboter (29 euro). Er werd gevraagd of ik er frietjes bij wenste, maar ik verkoos om het met een stukje brood te eten. Het was mooi gepresenteerd en bovendien erg lekker! Mijn moeder nam ook een babykreeftje, maar zij ging voor Belle-vue (29 euro).

lier
De dochters opteerden voor een steak tartare (22,50 euro) en een filet pure (33 euro). Ze hadden de keuze uit verschillende slaatjes en er werden uiteraard frietjes bij geserveerd. Deze vleesgerechten waren beiden lekker, maar ik vond de presentatie ervan eigenlijk wat te minimalistisch (enkel de steak tartare of de filet pure op een groot bord).

Bij de koffie kwamen er nog lekkere koekjes en marshmallows op tafel!
Het was niet de eerste keer dat we bij L’Histoire kwamen en ook deze keer is het ons weer erg goed bevallen.

6 thoughts on “Restaurant L’Histoire in Boechout

 1. wannderful schreef:

  Altijd fijn, samen genieten van lekkere en mooi gepresenteerde gerechten! Ik onthou je adresje!

  Like

 2. Door jouw schuld ligt er kwijl op mijn toetsenbord 😦 !

  Liked by 1 persoon

 3. Flavie schreef:

  Mmm ziet er lekker uit.

  Liked by 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  mOOi interieur daar om nog maar te zwijgen van het eten dat er euhm…wel ja om op te eten uit ziet. En steak tartare ook een van mijn favoriete gerechten op resto. Weer een leuke interessante tip Sandra.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: