De Thaise keuken van Yam Thai

YAM1

Yam Thai – de eerste zaak die Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck op het Antwerpse Zuid openden – bestaat al meer dan drie jaar en wij zijn er nog steeds niet geweest. Hoog tijd dus om eens te gaan proeven!

Een drietal dagen op voorhand had ik online gereserveerd. Je kon kiezen tussen een hoge of een lage tafel. Op de bevestigingsmail las ik dat onze tafel gedurende twee uur voor ons werd gereserveerd.

Het is een vrij klein restaurant met vooraan aan de bar de hoge tafels en achteraan de lage. We mochten een tafeltje van twee uitkiezen dat nog vrij was. Het decor is erg eenvoudig. Door de posters moet je waarschijnlijk het gevoel hebben in de straten van Thailand te vertoeven. Toch is het voor mij een beetje té authentiek.

Erg origineel vind ik de drankkaart in de vorm van een reispas. Op de menukaart staan pepertjes naast de gerechten die de pikantheid aangeven. We gingen beiden voor scampi’s: Pad Thai (roergebakken noodles met scampi’s) en Kao Pad (gebakken rijst met scampi’s). Beiden kosten 18 euro en zijn tevens de duurste gerechten op de kaart. Ondanks het feit dat het alle twee scampischotels zijn, waren de smaken totaal verschillend. Ik vond beide gerechten erg lekker en de porties waren voor ons zeker voldoende. Aanvankelijk wilde ik voor iets anders kiezen maar het meisje informeerde dat ondanks het ene pepertje het toch een erg pikant gerecht was.

YAM2Wij waren erg tevreden over de bediening, de meisjes waren supervriendelijk! Na de bestelling werd ons eten erg snel geserveerd. Ondertussen hadden we al opgemerkt dat lege tafeltjes onmiddellijk opnieuw ingenomen werden. Daarom vermoeden we dat we snel zouden “buitengekeken” worden, maar dat was absoluut niet het geval.

Ik vond het eten lekker. Het interieur was niet echt mijn ding, al kan ik me wel voorstellen dat sommige mensen het charmant vinden.
Voor de zaak is ook een leuk terras en het lijkt me heerlijk om daar – als het weer het toelaat – iets te drinken met wat fingerfood!

Advertentie

15 thoughts on “De Thaise keuken van Yam Thai

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Wij waren er ook pas met vrienden. Vonden het eten superlekker en puur.
  Maar het was er pokkedruk en BLOEDHEET, daar werd niks aan gedaan en daardoor zullen we er in het vervolg in de winter naartoe gaan :).

  Geliked door 1 persoon

 2. kool-family schreef:

  Goed dat je vooraf kan kiezen voor hoge of lage tafels, want eten op een barkruk vind ik echt niet comfortabel en soms zit je tegen je zin ineens aan zo een hoge tafel.
  Als ik je verslag lees, lijkt het me ook de moeite om er eens te gaan.

  Geliked door 2 people

 3. In Brugge hebben we heerlijke Thaise restaurants, we zullen deze maar aan ons laten voorbijgaan!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde schreef:

  Nog nooit geweest. Als ik Thaïs ga eten, kies ik gewoonlijk voor het minst aantal pepertjes (ivm vertering). Mocht ik nog ooit eens in A’pen geraken wil ik het wel eens proberen want spreekt me zeker aan…

  Geliked door 1 persoon

 5. Florentine schreef:

  Wat leuk dat je hierover schrijft..! Ik heb nog nooit Thais gegeten, dat wordt dus ook wel eens tijd! Dit ziet eruit als een heerlijk restaurant 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. dirk1heidi schreef:

  Wauw wat leuk is dat.. Ziet der echt lekker uit.

  Geliked door 1 persoon

 7. […] kleine restaurantje is gelegen op het einde van de Volksstraat (schuin tegenover Yam Thai, het restaurant van Nathalie Meskens). Op straat voor de zaak waren werken aan de gang. Het blauwe […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: