Opleidingsdag Femma 2018: een nieuwe uitdaging!

Femma organiseert ieder jaar in oktober een studiedag voor de nieuwe workshops. Dit jaar had ik me voor het eerst ingeschreven voor een culinair thema “Tijd voor brunch en ontbijt met Koken voor elke dag”. De opleiding vond plaats in ’t Grom, het Groentemuseum in Sint-Katelijne-Waver.

Dit jaar waren er twee nieuwe culinaire thema’s “Tijd voor brunch en ontbijt” en “Koken op drukke weekdagen”. In de voormiddag behandelde Sabine Martens de twee thema’s en bereidde voor ons enkele gerechtjes. De porridge en granolarepen behoorden bij wat ik ga geven, de borsjtsj en shakshuka waren voorbeelden van het andere thema. En uiteraard mochten we ook proeven!

In de namiddag kwam Vickà Versele van Gezond Leven (het vroegere Vigez) het nieuwe voorlichtingsmodel toelichten. Ik ben al erg lang geïnteresseerd in alles wat met gezonde voeding te maken heeft. Het allerbelangrijkste is om meer plantaardige voeding te eten en zoveel mogelijk te kiezen voor onbewerkte voeding. Wit vlees is te verkiezen boven rood vlees (iedereen weet dat kip beter is dan steak) en onbewerkt vlees beter dan charcuterie (ook geen verrassing). Maar rood vlees blijkt niet enkel rundsvlees te zijn, het is vlees afkomstig van alle diersoorten die op vier poten lopen, dus ook lam, varken, kalf. Dat was nieuw voor mij en ook voor vele anderen die aanwezig waren. Het was een superinteressante lezing!

Ondertussen heb ik het boek besteld  “Koken voor elke Dag” en kijk al uit naar het nieuwe jaar: een nieuwe uitdaging, weer eens iets heel anders…

Advertentie

8 thoughts on “Opleidingsdag Femma 2018: een nieuwe uitdaging!

 1. Lize schreef:

  Dat lijken mij ook wel interessante workshops

  Geliked door 1 persoon

 2. tinyblogt schreef:

  Ik heb eens de Femma-activiteiten bij mij in de omgeving bekeken: oh my god…. Naaikransjes, breien, bloemschikken… Vreselijk!

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Oei! Er zijn ook groepen “Jong Femma” en die zullen eerder voor andere activiteiten opteren. Toch zie ik op veel plaatsen dat de jongere vrouwen vaak niet echt bereikt worden en dat vind ik spijtig.

   Like

 3. Ik word nooit uitgenodigd 😦 !

  Geliked door 1 persoon

 4. […] brunch en ontbijt met “Koken voor elke dag”. In oktober van vorig jaar volgde ik de opleidingsdag in ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver en begin februari woonde ik ook nog een kijkles bij van […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: