Wie wordt “De Slimste Mens 2017?”

slim3De Slimste Mens” is een programma waar ik telkens weer naar uitkijk. Toch vind ik dat veel kandidaten langzamerhand een beetje minder bekend/interessant zijn (althans voor mij). Dat is natuurlijk niet echt verwonderlijk na vijftien seizoenen in Vlaanderen. Het is wel een leuke manier om een aantal nieuwe gezichten te leren kennen. Dalilla Hermans, Xavier Taveirne, Magaly Rodriguez Garcia, Joke Emmers en nog een aantal waren nieuw voor mij. Soms komt er ook al eens iemand terug zoals Elodie Ouedraogo. Wat hebben we genoten van hoe ze haar echtgenoot Jeroom van antwoord diende! Nog anderen, zoals Goedele Wachters en Jef Van Echelpoel, leer je dan weer op een totaal andere manier kennen. En quizmaster Erik Van Looy doet het volgens mij nog steeds geweldig!

Vorig jaar zei ik dat ik graag eens een opname zou bijwonen. Dochterlief wilde wel mee en bestelde tickets. Zo reden we op een dinsdagavond in november naar Vilvoorde. De kandidaten waren Linde Merckpoel, Thibault Christiaensen en Isolde Lasoen. Op het eerste gezicht vond ik ze niet zo interessant; Thibault kenden we niet eens, maar wat was hij een toffe gast! We hadden een erg leuke avond en toen we naar huis gingen, kregen we zelfs nog een presentje mee!

Voor mij is “De Slimste Mens” een toffe quiz waarin flink gelachen wordt, de ideale formule dus voor een ontspannende televisieavond! Ik ben benieuwd wie dit jaar de titel in de wacht sleept. Hier supporteren we alvast voor Goedele Wachters!

Wie denken jullie dat gaat winnen?

Advertentie

13 thoughts on “Wie wordt “De Slimste Mens 2017?”

 1. Hilde schreef:

  Wij kijken er hier ook regelmatig naar. Vooral omwille van het humoristische gehalte en dan zeker als Philippe Geubels bij op de bank van de jury zit 🙂 Er zijn inderdaad heel wat kandidaten die ik niet ken(de) of die ik nu heb leren kennen vanuit een ander oogpunt. Erg verrassend soms, inderdaad!

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja schreef:

  Ik volg het niet dagelijks, maar pik af en toe wel een stukje mee. Goedele mag van mij zeker winnen, ik supporter sowieso voor de dames 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. tinyblogt schreef:

  Ik vond Xavier Taveirne heel goed bezig, dus van mij mag die winnen.
  Maar hoe langer de serie loopt, hoe makkelijker ik de vragen vind. Het is soms echt wel quizzen voor dummies… Moet het per se zo volks, vraag ik me af?

  Geliked door 1 persoon

 4. kool-family schreef:

  Ik keek vroeg altijd naar De Slimste Mens, maar de laatste jaren niet meer, ook omdat de kandidaten minder bekend/interessant voor mij zijn. Wel super-tof dat je het live hebt meegemaakt. Ik supporter ook voor de vrouwen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Goedele Wachters, graag. Maar zoals Tiny zegt: het niveau van de vragen is dit jaar toch beneden alle peil…

  Geliked door 1 persoon

 6. Flavie schreef:

  Ik heb een aantal favorieten dit jaar… Joke Emmers, Goede Wachters… maar de Thibaut vind ik ook wel een toffe kerel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: