Wafels eten bij Desiré de Lille

Eén van de bekendste tearooms in Antwerpen is zonder twijfel Desiré De Lille, gelegen in de Schrijnwerkersstraat (Wilde Zee).

lille1

Desiré Smidts leerde het vak bij patissier Lacquemant in het Franse Lille. In 1903 richtte hij vervolgens zijn eigen zaak “Desiré De Lille” op. Daar ontwikkelde Désiré de lacquemant – een platte wafel met stroop ertussen – die hij naar zijn voormalige werkgever noemde.
Desiré De Lille bleef tot eind 2016 in handen van de familie tot kleinzoon Marc Stoffels op 75-jarige leeftijd de zaak verkocht. De recepten zouden doorgegeven zijn aan de nieuwe eigenaar.

Op een zaterdagnamiddag gingen we langs voor een lekkere Brusselse wafel. De zaak zat stampvol. Mensen kwamen buiten omdat ze geen plaats vonden. Wij geven echter niet zo snel op en vonden vooraan een tafeltje voor twee.
Het was er erg chaotisch en door de drukte was ook de bediening niet erg vriendelijk. Een personeelslid dat zélf tegen een klant aanliep, vloekte duidelijk hoorbaar. De klant in kwestie wist duidelijk niet wat hem overkwam…

lille3
We bestelden beiden een wafel met slagroom en een thee. Onze wafels waren er wonder boven wonder erg snel, zelfs nog vóór onze thee, maar die werd niet veel later ook gebracht. De wafel was erg lekker en het viel me op dat ze van binnen erg geel was. Jammer genoeg was ze niet zo warm als ze zou moeten zijn. De slagroom vond ik heerlijk (geen room uit een spuitbus zoals soms weleens gebeurt).  Bij de thee kregen we ook nog een klein zelfgebakken wafeltje.

Toen ik wenste te betalen, was het minder druk en was het personeel een pak vriendelijker. Ik betaalde 16 euro. De wafels waren erg lekker, maar de setting is er niet zo mijn ding. Bij Desiré De Lille zal je mij dan ook niet vaak aantreffen.

4 thoughts on “Wafels eten bij Desiré de Lille

  1. Mrs. Brubeck schreef:

    Ik heb 15 jaar in Antwerpen gewerkt, vlakbij de Wilde Zee… Wij lieten de zaak meestal aan ons voorbij gaan, exact om de redenen die jij vermeldt. Het is eigenlijk een toeristenlokker en dat is jammer! Het is dus nog niks veranderd…

    Geliked door 1 persoon

  2. kool-family schreef:

    Wij gingen er vorig jaar ook eens en het is inderdaad allemaal lekker, maar aan verschillende zaken zie je dat dit een toeristenhorecazaak is. Wij aten er lunch: een toast en pasta en daar was overigens niets op aan te merken. https://kool-family.com/2017/03/01/date-night-ardent-weekendje-antwerpen/

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: