Voor spaghetti moet je bij Bavet zijn!

bavet6Iedere brasserie heeft wel spaghetti op de kaart staan, maar bij Bavet kan je hem volledig naar jouw wensen samenstellen.

De Belgische spaghettiketen bestempelt zich als een “fast casual spaghetti chain” waar mensen lekkere spaghetti kunnen eten voor een correcte prijs. Bavet bestaat ondertussen ongeveer twee jaar en heeft al zes vestigingen. De zaak in de Nationalestraat in Antwerpen is sinds 1 april open.

BAVET9

Het interieur is hip en industrieel. Wij werden ontvangen door een erg vriendelijk (Nederlands 🙂 ) meisje dat het concept duidelijk uitlegde. Bavet serveert enkel spaghetti, maar wel naar jouw wensen en daarom moet je een aantal keuzes maken:

 1. Formaat
  heb je weinig honger, dan kies je voor de “mouse” portie, een beetje groter is de “dog” en voor de grote honger is er het “horse” formaat!
 2. Pastasoort
  witte of volkoren spaghetti
 3. Saus
  naast de standaard Bavet saus is er ook een pikantere versie, eentje met verschillende kazen, een vegetarische versie, eentje met kip en de OMG they killed Kenny
 4. Kaas
  je hebt de keuze tussen Emmentaler of Parmezaan
 5. Topping
  rucola, meatballs, bacon,…

Beiden kozen we voor de kleinste portie en de gewone spaghetti. We opteerden voor twee verschillende sauzen: een “Bavet special” (de pikantere versie) en uiteraard vanwege de leuke naam “OMG they killed Kenny”, een romige tomatensaus met tijm en champignons. Mijn dochter was al een keertje bij Bavet geweest en had me gezegd dat de Parmezaan voor mij een beetje te rijkelijk over de pasta zou gestrooid zijn. Daarom vroeg ik om de helft kaas en ik kreeg hem in een potje apart! We kregen ook de vraag of we een bavet (slabbetje) wilden zodat we zonder zorgen van onze pasta konden genieten. Natuurlijk hoorde dat erbij!

Ondertussen zijn we er nog een tweede keer geweest en proefden ook de standaard saus, die eveneens erg lekker was. Het was een ander meisje dat bediende en dat was heel wat minder: de ruccola werd vergeten, er werd niet gevraagd of we een “bavetje” wilden en ze stond er, in tegenstelling tot haar Nederlandse collega, blijkbaar niet met volle goesting.

BAVET12

De pasta was heerlijk, de bediening de eerste keer supervriendelijk en de prijs meer dan correct. Ik betaalde 26 euro voor twee kleine spaghetti’s (9.50€) met extra rucola (0.50€), een watertje (2.20€) en een glas rode wijn (3.80€).

Bavet is een leuke plek om snel, lekker en betaalbaar te eten. Een echte aanrader!

11 thoughts on “Voor spaghetti moet je bij Bavet zijn!

 1. kool-family schreef:

  Een fijne review en geweldig dat je alles ook eerlijk erbij vermeldt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die kleine spaghetti ziet er niet echt klein uit. Goeie tip!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik krijg er op slag honger van…jammer dat Antwerpen een beetje onpraktisch te bereiken is nu!

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie schreef:

  Inderdaad… wij vinden die heel lekker!

  Geliked door 1 persoon

 5. Die bavet erbij vind ik de max! Ik ben altijd “gezegend” als ik spaghetti eet. Thuis doet ik wel een grote bavet rond mijn hals,op restaurant durf ik wel het servetje zo hoog mogelijk in mijn bloes of tshirt steken. Zit er heel lekker uit en die kleine portie zou voor mij al groot genoeg zijn! Jammer van die ” tegen haar zin juffrouw ” !

  Geliked door 1 persoon

  • sandravda schreef:

   Die bavet is inderdaad zo leuk! Als je ergens kreeft eet, vragen ze het meestal ook hé. Het hoort er immers bij. Bovendien is een rode vlek opvallend en inderdaad snel gebeurd!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: