Lunchen bij Sir Anthony Van Dijck

Op dinsdagmiddag gingen mijn mama en ik lunchen bij Sir Anthony Van Dijck, een gevestigde waarde in Antwerpen. Mama is er al vaak geweest, maar voor mij was het de eerste keer. Het restaurant bevindt zich in het historisch centrum. Via een poortje aan de Oude Koornmarkt stap je een klein smal steegje – de Vlaeykensgang – binnen, dat dateert van 1591. Het lijkt wel of de tijd hier is blijven stilstaan…

Sir Anthony Van Dijck is het restaurant dat Marc Paesbrugghe vanaf 1975 runde. Sinds januari 2017 is het in handen van Jöran De Backer die reeds zeven jaar naast Paesbrugghe in de keuken stond.

Het kader van het restaurant is prachtig en authentiek. Axel Vervoordt is hiervoor mede verantwoordelijk. De hoge plafonds en de grote ramen zorgen voor veel licht. Het was ook aangenaam warm (iets wat tegenwoordig niet overal het geval is). Ik was verbaasd dat het restaurant zo groot was. Het was niet volzet, maar het was wel erg gezellig omdat het niet één grote ruimte was. We mochten zelf een tafeltje voor twee uitkiezen wat ik erg fijn vond. De mooie binnentuin – waar in dit seizoen uiteraard geen gebruik kan van gemaakt worden – geeft het restaurant nog iets extra.

Het verbaasde me dat er geen amuse geserveerd werd in een zaak van dit niveau (enkel een potje met olijfjes en augurkjes). We opteerden voor het lunchmenu (42€), dat bestond uit een soepje van Noordzeekrab, eend met wintergroentjes (witloof en schorseneren) en Poire Belle Hélène. Het was allemaal erg lekker. Het soepje bevatte heel wat krabvlees. De schorseneren waren erg dun gesneden, beetgaar en met een heerlijke zurige toets. Zo had ik deze groenten nog niet gegeten. Wel vond ik dat alles vrij stevig gekruid was.

We dronken elk een glaasje rode wijn (7€) en namen ook een half litertje water (5€). Ik veronderstel dat er maar één wijn was die per glas geserveerd werd vermits niet gevraagd werd welke wijn we wensten. Bij de koffie (4€) kregen we nog een klein cakeje en een stukje broodpudding.

De prijs voor het lunchmenu was ok, de gerechten à la carte vond ik wel erg prijzig.
Over de bediening niets dan lof: supervriendelijk en het ging erg vlot.

Advertentie

9 thoughts on “Lunchen bij Sir Anthony Van Dijck

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Het jammere van veel van “die zaken” is dat ze veel te veel geld vragen voor de drank! Wij probeerden al een aantal ***restaurants uit, het eten is meestal juist geprijsd, maar de drank schandalig overprijsd en dat vind ik een misser!

  Geliked door 1 persoon

 2. Persoonlijk vind ik dit wat prijzig voor een doordeweekse maaltijd.
  De omgeving en de sfeer lijken me wel prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 3. kool-family schreef:

  Zier er heel mooi en vooral heel lekker uit. Misschien een adresje om te onthouden voor als er iets te vieren is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Toen de senioren op uitstap waren met een gids in Antwerpen zijn we door dit straatje gewandeld en heb ik dus de Van Dyck gezien. Mooi gelegen en erg rustig ( als je de voorbijlopende wandelaars niet meetelt! ) Ik had er wel eens naar binnen willen gaan, maar ja we deden het die dag wel democratischer wat eten betreft.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: