Italiaans comfortfood bij Guzzi’s

IMG_20180205_184804Op zondagmiddag trokken we naar Guzzi’s op de Suikerrui in Antwerpen. Ik wilde er al langer naartoe gaan nadat mijn nieuwsgierigheid gewekt was doordat voorbijgangers er vaak een proevertje aangeboden krijgen. Hét gerecht van Guzzi’s is de “piadina”; voor mij iets totaal nieuws!

“Piadina is een dun, Italiaans gebakken broodje, typisch voor de Romagna regio in Italië. Het deeg voor de Piadina of Piada wordt gemaakt van bloem, water, gist, zout en olijfolie en wordt na het bakken traditioneel belegd met fijne vleeswaren, sla en kaas” lees je op de website.

Je kan kiezen uit een 10-tal verschillende piadine; de beschrijvingen staan op grote menukaarten die tegen de muur hangen. Je bestelt ze aan de toog waar je ook ineens afrekent. Via de tracker wordt je piadina vervolgens aan tafel gebracht.

Het platte krokante brood doet een beetje aan pizza denken, maar de smaak neigt eerder naar brood. Ik vond het moeilijk kiezen, de verschillende vullingen leken me allemaal heerlijk. Uiteindelijk bestelden we The Guzzi’s en The Truffle. The Guzzi’s werd belegd met Levoni rauwe ham, geschaafde truffel, mozzarella burrata, rucola, truffelolie en secret Guzzi’s saus. The Truffle bevatte Levoni gekookte ham met kruiden, paddenstoelen, geschaafde truffel en truffelolie. Ze worden ter plaatse gebakken en binnen de vijf minuten aan tafel gebracht.

Ik heb erg genoten van mijn piadina. Op het eerste zicht lijkt het maar een kleine hap, maar de rijkelijke vulling zorgt voor een voldaan gevoel. Naast de hartige zijn er ook zoete piadine.
Dit is echt Italiaans comfortfood!

Het interieur is wit en fris blauwgroen. Wij zaten beneden, maar volgende keer ga ik beslist boven zitten. Daar lijkt het me gezelliger en kan je dan ook wat langer blijven zitten.

Bij Guzzi’s kan je terecht voor een snelle, originele, lekkere en budgetvriendelijke lunch. De hartige piadine kosten van 8 tot 10 euro, de zoete 5.5 euro. Daarnaast kan je er ook ontbijten.
De zaak is alle dagen open van 8 tot 21 uur.

Advertentie

6 thoughts on “Italiaans comfortfood bij Guzzi’s

 1. About Joyce schreef:

  Oh wauw, dat ziet er ontzettend lekker uit! Zal ik binnenkort ook eens een bezoekje brengen ☺️

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat ze de volgende keer maar een stoel overhouden voor ons!

  Geliked door 1 persoon

 3. Samaja schreef:

  Mm, lijkt me lekker!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: