Ondertussen verzorg ik al een aantal jaren avonden voor Femma, van kleur- en stijladvies over kruidenworkshops tot minimaliseren (de “hype” van de voorbije jaren). 2018 is het eerste jaar dat er ook een culinaire workshop op mijn programma staat: Tijd voor brunch en ontbijt met “Koken voor elke dag”. In oktober van vorig jaar volgde ik de opleidingsdag in ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver en begin februari woonde ik ook nog een kijkles bij van collega Hilde in Oud-Turnhout.
Daarna was het tijd om aan mijn voorbereiding te beginnen. Het was een moeilijke keuze om een aantal gerechtjes te selecteren uit het dikke kookboek. Vermits de nieuwe voedingsdriehoek ook aan bod kwam, selecteerde ik vooral gezonde gerechten. Ze moesten natuurlijk ook snel klaar zijn omdat je met een brunch toch een aantal verschillende gerechten op tafel moet zetten…
Uiteindelijk koos ik voor:
- Quinoaporridge met druiven
- Wrap met kip, paprika en maïs
- Salade van courgettenoedels en mozarella
- Pastilla met spinazie en geitenkaas
- Yoghurt met granola en bessen
Ik maakte een lijst van de ingrediënten zodat de groepsverantwoordelijke alles kon aankopen. Daarna stelde ik een schema op over hoe de avond er zou uitzien:
- Uitleg over ontbijt en brunch
- Voorstelling van het kookboek waaruit de gerechten komen
- Bespreking van de nieuwe voedingsdriehoek
- Recepten overlopen en wat meer info geven over de ingrediënten
- De deelneemsters verdelen in 5 groepjes die elk een recept zouden maken
- Tijd om te proeven en na te praten
Mijn eerste avond vond plaats in Sint-Pauwels en het was onmiddellijk een grote groep.
Terwijl ik alles aan het klaarzetten was, kwam er een dame naar mij die zich voorstelde en zei dat ze van Femma was en eens kwam kijken… controle dus Dit is natuurlijk niet echt leuk op een eerste avond waarop je toch al wat gezonde zenuwen hebt, maar het is wel goed dat er gewaakt wordt over de kwaliteit van de workshops.
Ik had veel geluk met mijn eerste groep. Het was een toffe bende en Anja de verantwoordelijke was een jonge dame met wie het aangenaam samenwerken was! Alles is eigenlijk heel goed verlopen, maar toch vond ik dat er nog wel wat puntjes voor verbetering vatbaar waren. Zo heb ik er ondertussen voor gezorgd dat ik aan de deelneemsters een foldertje over de nieuwe voedingsdriehoek kan geven en heb ik mijn ingrediëntenlijstje nog duidelijker opgesteld (een tip die ik van Anja had gekregen).
Deze culinaire avond was voor mij iets totaal nieuw, maar ik vond het ontzettend leuk en kijk al uit naar de volgende!
Lijkt me heel spannend om te doen! Maar wel leuk als de groep meevalt.
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad! Ik vind het leuk om af en toe eens iets totaal nieuws te doen en dit is me ontzettend goed bevallen!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb serieus moeite met die ‘nieuwe voedseldriehoek’. Net alsof we al meer dan vijftig jaar verkeerd leven…
LikeGeliked door 1 persoon
Hij is eenvoudiger gemaakt en een beetje aangepast met de nieuwe inzichten die we nu hebben….
LikeGeliked door 1 persoon
Het was leuk je te onmoeten op de workshop van Femma Zwaneven.
Veel succes met je kookworkshops!
Groetjes
Tina (Femma-lid Zwaneven ; http://www.facebook.com/femmazwaneven)
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel!
LikeLike
De nieuwe voedseldriehoek…daar heb ik – net zoals TP – toch ook wel wat moeite mee. Ik geloof nog altijd in een middenweg, teveel overhellend naar het ene of het andere lijkt me niet bijster gezond en leidt zelfs vaak tot een tekort van het ene of het andere…
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben ook zeker niet voor de extreme dingen. Als ik jouw blog lees, denk ik wel dat jij volgens de nieuwe voedingsdriehoek eet. Geraffineerde producten zijn niet zo gezond, groenten en fruit moeten we meer eten, net als olijfolie en noten, vlees dan weer wat minder, …
LikeLike
[…] opruimen en minimaliseren van Marie Kondo. Sinds vorig jaar ben ik gestart met kookworkshops, eerst “ontbijt en brunch” en nu […]
LikeLike